eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Zarándokok a Balaton-felvidéken

Tizedszer kelnek útra zarándokok Balatonalmádiból a Szent Imre templomtól pénteken reggel, hogy három napon át gyalogolva, kilencven kilométert megtéve a Balaton-felvidéken, Sümegre érkezzenek a Mária-napi búcsúra - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Szabó Tamás, a sümegi zarándoklás kezdeményezője, a Mária Út Egyesület elnöke úgy fogalmazott: "szükségünk van szép és erős lelki élményekre, főleg pedig arra, hogy Istent keressük. Csodálatos megélni a zarándoklaton az egyenlőséget, az egymásra figyelést, egymás segítését, az egyszerűséget, s ebből könnyű megérteni mi a fontos és mi nem."

A zarándoklaton általában 30-50 zarándok vesz rész.

Vasárnap Sümegen a temetőnél a városvezetés és a helyi hívek fogadják őket, majd a Ferences Kegytemplomban 10 órakor szentmise kezdődik, aztán körmenet. Erre az alkalomra Horvátországból 40 zarándok érkezik, s összesen több ezren vesznek részt a hagyományos sümegi Mária-napi búcsún.

A sümegi kegytemplomot Mária csodatévő helyként tartják számon azóta, hogy 1699-ben egy osztrák asszony meggyógyult itt.

Vasárnap, a búcsú alkalmából a püspöki palotát ingyen lehet megtekinteni.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×