eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin

Sztárokkal búcsúzik a Sziget

A Sziget fesztivál Nagyszínpadán vasárnap este a brit Kasabian és a Muse zenekar koncertezik. A zárónapon lép fel Jamie Winchester, a Pannonia Allstar Ska Orchestra és a Fear Factory is.

A Nagyszínpad műsorát két ukrán előadó, az énekesnő Rada és a Death Valley Screamers bluesrock zenekar nyitja meg, majd a kanadai énekes-gitáros, Danko Jones a nevét viselő hardrock együttessel, és idén megjelent, Below the Belt című albumával érkezik a Szigetre.


Hat órától a szintén kanadai, punkos hangzású Billy Talent együttes lép fel, őket napjaink egyik sikeres brit indie-rock zenekara, a Kasabian követi, majd az estet egy másik népszerű alternatív rockzenekarának, a szintén brit Muse-nak a koncertje zárja a Nagyszínpadon.



A Világzenei nagyszínpadon a romániai Mahala Rai Banda autentikus cigányzenéjével kezdődik a program, őket a szabolcsi Parno Graszt roma folk együttes követi. Háromnegyed nyolctól a barcelonai stúdiójuk irányítószámát névadónak választó spanyol-brit világzenei formáció, a 08001 látogat újra a Szigetre, majd az est műsora a német Shantel és a Bucovina Club Orkestar balkáni örömzenéjével ér véget a Világzenei nagyszínpadon.

Az MTV Headbangers Ballban az amerikai Monster Magnet metálegyüttest a szintén amerikai Fear Factory követi, majd két magyar zenekar, Superbutt és a Watch My Dying koncertezik.



Az MR2 színpadán Takács Eszter, majd Jamie Winchester énekes-gitáros produkciói hallhatók 5 órától, később a Brains rockegyüttes lép fel, és a Pannonia Allstar Ska Orchestra táncoltatja meg a közönséget.



A Roma Sátorban a Karaván Familia autentikus cigányzenéjét a Napra zenekar etnorock koncertje követi fél 9-től, a Party Arénában pedig az amerikai rézfúvós funkegyüttes, a Breakestra koncertezik Chali 2na rapperrel fél 8-tól.

A Civil Színpadon Kőhalmi Zoltán és Beliczai Balázs stand-up comedy műsora után az erdélyi magyar pszichedelikus rockegyüttes, a Tündérground lép fel, majd a Jazzékiel formáció játszik, végül a drMáriás néven is ismert író, Máriás Béla vezette Tudósok punkzenekar koncertezik.

A Színház- és táncsátorban délután az Andai Petra vezette holland-magyar Space társulat A felhő című sci-fi darabját mutatja be, este pedig a magyar, szlovák, olasz és spanyol művészeket tömörítő Bloom! Társulat: City című előadását láthatja a közönség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×