eur:
388.21
usd:
359.44
bux:
68485.5
2024. május 29. szerda Magdolna
Vlagyimir Putyin orosz államfő (b2) és Alexandr Potapov, az UralVagonZavod orosz hadiipari vállalat vezérigazgatója (b) a vállalat Nyizsnyij Tagil-i gyárában tett látogatásán 2024. február 15-én, napokkal az Ukrajna elleni orosz háború kitörésének második évfordulója előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Ramil Szitdikov

A véres ostrom után megszólalt Vlagyimir Putyin, döbbenetesek az ukrán veszteségek

Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált az orosz hadseregnek, miután Szergej Sojgu védelmi miniszter tájékoztatta arról, hogy felszabadították Avgyijivkát – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Vlagyimir Putyin a Kremlben meghallgatta Szergej Sojgu védelmi miniszter jelentését Avgyijivka elfoglalásáról. Az elnök gratulált katonáinknak és harcosainknak egy ilyen fontos győzelemhez, egy ilyen sikerhez - idézte Peszkovot a TASZSZ, amelyet az Index ismertett.

Szergej Sojgu szombaton arról tájékoztatta az orosz elnököt, hogy Andrej Mordvicsev vezérezredes parancsnoksága alatt teljes mértékben ellenőrzés alá vonta a „Donyecki Népköztársaságban” lévő Avgyijivka városát, amely az ukrán fegyveres erők erős védelmi csomópontját jelentette.

A védelmi minisztérium közleménye szerint

31,75 négyzetkilométernyi területet szabadítottak fel, és csak az elmúlt 24 órában a városért folytatott harcokban az Ukrajnát ért veszteségek meghaladták az 1500 katonát.

„Az orosz csapatok folyamatos tüzelése alatt az ukrán fegyvereseknek csak egyes, elszórtan elhelyezkedő alakulatai tudták sietve elhagyni Avgyijivkát, elhagyva közben a fegyvereket és a katonai felszerelést.” – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Azt, hogy sok ukrán katona meghalt a kivonuláskor, mert nem tudtak időben kivonulni ukrán források is megerősítették.

Címlapról ajánljuk
Konferencia-liga, döntő: Olympiakosz–Fiorentina

Konferencia-liga, döntő: Olympiakosz–Fiorentina

A második félidőre csökkent az olaszok lendülete, a görögök játékát pedig két sérülés is nehezíti, de az egész mérkőzésen feltűnően sok az ápolás. A rendes játékidőben nem született gól, jön a hosszabbítás.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×