eur:
389.75
usd:
362.79
bux:
68137.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Vlagyimir Putyin orosz államfő (b2) és Alexandr Potapov, az UralVagonZavod orosz hadiipari vállalat vezérigazgatója (b) a vállalat Nyizsnyij Tagil-i gyárában tett látogatásán 2024. február 15-én, napokkal az Ukrajna elleni orosz háború kitörésének második évfordulója előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Ramil Szitdikov

A véres ostrom után megszólalt Vlagyimir Putyin, döbbenetesek az ukrán veszteségek

Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált az orosz hadseregnek, miután Szergej Sojgu védelmi miniszter tájékoztatta arról, hogy felszabadították Avgyijivkát – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Vlagyimir Putyin a Kremlben meghallgatta Szergej Sojgu védelmi miniszter jelentését Avgyijivka elfoglalásáról. Az elnök gratulált katonáinknak és harcosainknak egy ilyen fontos győzelemhez, egy ilyen sikerhez - idézte Peszkovot a TASZSZ, amelyet az Index ismertett.

Szergej Sojgu szombaton arról tájékoztatta az orosz elnököt, hogy Andrej Mordvicsev vezérezredes parancsnoksága alatt teljes mértékben ellenőrzés alá vonta a „Donyecki Népköztársaságban” lévő Avgyijivka városát, amely az ukrán fegyveres erők erős védelmi csomópontját jelentette.

A védelmi minisztérium közleménye szerint

31,75 négyzetkilométernyi területet szabadítottak fel, és csak az elmúlt 24 órában a városért folytatott harcokban az Ukrajnát ért veszteségek meghaladták az 1500 katonát.

„Az orosz csapatok folyamatos tüzelése alatt az ukrán fegyvereseknek csak egyes, elszórtan elhelyezkedő alakulatai tudták sietve elhagyni Avgyijivkát, elhagyva közben a fegyvereket és a katonai felszerelést.” – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Azt, hogy sok ukrán katona meghalt a kivonuláskor, mert nem tudtak időben kivonulni ukrán források is megerősítették.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×