eur:
389.47
usd:
362.85
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Cropped image of an airplane, only showing the wing while in flight above the clouds.
Nyitókép: Moazzam Ali Brohi/Getty Images

Majdnem öt kilométert zuhant, mégis működőképes maradt egy iPhone

A közösségi média felkapta az esetet, sokan viccelődtek azzal, hogy biztos repülőgép módban volt a készülék, azért élhette túl a zuhanást.

Tökéletesen működőképes állapotban találtak rá egy iPhone-ra, ami, ha minden igaz, az Alaska Airlines egyik Boeing repülőgépéről esett ki, közel 4900 méteres magasságból - írja az Interesting Egngineering cikke alapján a 24.hu.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a társaság Boeing 737 Max 9-típusú repülőgépe Portlandből szállt fel helyi idő szerint délután 5 óra körül, kicsivel később azonban kényszerleszállást hajtott végre, mivel törzsének egy része kiszakadt. A járat már 4,8 kilométernél is magasabban járt, amikor a műszaki hiba történt, a 171 utas és a 6 fős személyzet sértetlenül átvészelte az esetet. Azóta már az előzetes vizsgálatok eredménye is megvan, jó pár rendellenességet találtak.

Mindezek után egy játéktervező, Seanathan Bates a portlandi Barnes Roadon sétált, amikor megpillantott egy iPhone-t a fűben. A készülék repülőgép üzemmódban volt, ám pont elegendő töltöttség volt rajta ahhoz, hogy utánanézzen, ki lehet a tulajdonos. A repülő- és a poggyászjegy alapján pedig kiderült, hogy az említett repülő egyik utasáé a készülék, tehát a telefon egy több kilométeres zuhanást élt túl.

A férfi leadta az eszközt a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanácsnak (NTSB), az adminisztrációt végző szakemberek pedig jelezték, hogy egy másik, hasonlóan jó állapotú készüléket is találtak, ami szintén túlélte a zuhanást.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×