eur:
389.85
usd:
356.67
bux:
72598.79
2024. július 18. csütörtök Frigyes
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
T-90M orosz harckocsi. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Még a legkorszerűbb orosz harckocsival is elbánnak az ukrán drónok - videó

Az orosz haderő T-90M típusú páncélosát a "tyúkketrec" sem menthette meg.

A világhálón megjelent videót az ukrán 47. gépesített dandár készítette. Egy támadásra induló orosz T-90M-et, egy úgynevezett FPV drónnal találtak el. Ezeket a robotokat egy virtuális valóság (VR) szemüveg segítségével úgy irányítja a kezelője, mintha egy repülőgépben ülő pilóta lenne. Ezzel módszerrel sokkal jobban lehet uralni a drónt, és ami a legfontosabb egyszerűbb a célok azonosítása és eltalálása is.

Az alábbi videó egy ilyen FPV drónos támadásról készült, a felvételt egy másik, a közelben ólálkodó robot készítette.

Ezúttal szerencséjük volt az orosz harckocsizóknak, mert a dróncsapást követően nem robbant fel a tank, mint ahogy az legtöbb esetben történik. Az T-90M ebből a szempontból sokkal jobb statisztikákkal rendelkezik, mint a régebbi gyártású orosz harckocsik. A nyílt hírszerzési adatokat közlő Oryx internetes portál összesítése szerint az Ukrajnában bevetett T-90-es variánsai közül a T-90A-k 7,1 százaléka, míg a T-90M-ek 13 százaléka semmisült meg. Ezzel szemben a legnagyobb számban bevetett T-72B/BA változatok 35,8 százaléka, míg a T-72B3-as 21,4 százaléka került veszteség listára.

Bár az orosz haderő rendelkezik egy, a T-90-nél is korszerűbb páncélossal - a T-14 Armatával -, de ezt a tankot csak néhány száz példányban gyártották eddig. Korábban ezekkel akarták leváltani az összes régebbi páncélost, de kiderült, hogy túl drága és bonyolult az előállítása. Így az orosz hadseregben még jó darabig a T-72 és a T-90 különböző, korszerűsített változatai lesznek az alap harckocsik.

Viszont nem volt ennyire szerencsés annak az orosz lövészpáncélosnak a legénysége, amelyet ugyancsak az ukrán 47. gépesített dandár drónja talált el. A BTR-80A valószínűleg tele lehetett lőszerrel, robbanóanyaggal, mert a hatalmas detonációt követően a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

A videón nem látni, hogy a robbanást a harcjármű legénységéből bárki túlélte volna.

Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Újabb adag modern harckocsi érkezik Ukrajnába, a harmadik világháborúról beszélt a volt orosz elnök – Háborús híreink csütörtökön

Újabb adag modern harckocsi érkezik Ukrajnába, a harmadik világháborúról beszélt a volt orosz elnök – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai fegyverszállítmányok történetének minden bizonnyal egyik legkellemetlenebb pillanata volt, amikor Spanyolország bejelentette: Leopard 2-es harckocsikat ajándékoz Ukrajnának, majd később kiderült, hogy ezek a tankok nagyjából semmire sem lesznek jók. Most úgy néz ki, hogy Madrid megoldotta a helyzetet - Írja az ArmyRecognition. Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke és Biztonsági Tanácsának jelenlegi elnökhelyettese, a napokban egy helyi hetilapnak adott interjújában kijelentette, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása Moszkva számára hadüzenetnek minősülne - írta meg a Kyiv Independent. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×