eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
T-90M orosz harckocsi. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Még a legkorszerűbb orosz harckocsival is elbánnak az ukrán drónok - videó

Az orosz haderő T-90M típusú páncélosát a "tyúkketrec" sem menthette meg.

A világhálón megjelent videót az ukrán 47. gépesített dandár készítette. Egy támadásra induló orosz T-90M-et, egy úgynevezett FPV drónnal találtak el. Ezeket a robotokat egy virtuális valóság (VR) szemüveg segítségével úgy irányítja a kezelője, mintha egy repülőgépben ülő pilóta lenne. Ezzel módszerrel sokkal jobban lehet uralni a drónt, és ami a legfontosabb egyszerűbb a célok azonosítása és eltalálása is.

Az alábbi videó egy ilyen FPV drónos támadásról készült, a felvételt egy másik, a közelben ólálkodó robot készítette.

Ezúttal szerencséjük volt az orosz harckocsizóknak, mert a dróncsapást követően nem robbant fel a tank, mint ahogy az legtöbb esetben történik. Az T-90M ebből a szempontból sokkal jobb statisztikákkal rendelkezik, mint a régebbi gyártású orosz harckocsik. A nyílt hírszerzési adatokat közlő Oryx internetes portál összesítése szerint az Ukrajnában bevetett T-90-es variánsai közül a T-90A-k 7,1 százaléka, míg a T-90M-ek 13 százaléka semmisült meg. Ezzel szemben a legnagyobb számban bevetett T-72B/BA változatok 35,8 százaléka, míg a T-72B3-as 21,4 százaléka került veszteség listára.

Bár az orosz haderő rendelkezik egy, a T-90-nél is korszerűbb páncélossal - a T-14 Armatával -, de ezt a tankot csak néhány száz példányban gyártották eddig. Korábban ezekkel akarták leváltani az összes régebbi páncélost, de kiderült, hogy túl drága és bonyolult az előállítása. Így az orosz hadseregben még jó darabig a T-72 és a T-90 különböző, korszerűsített változatai lesznek az alap harckocsik.

Viszont nem volt ennyire szerencsés annak az orosz lövészpáncélosnak a legénysége, amelyet ugyancsak az ukrán 47. gépesített dandár drónja talált el. A BTR-80A valószínűleg tele lehetett lőszerrel, robbanóanyaggal, mert a hatalmas detonációt követően a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

A videón nem látni, hogy a robbanást a harcjármű legénységéből bárki túlélte volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×