eur:
401.09
usd:
366.76
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta
Digital generated image of hands trying to protect Ukrainian map. Hope and support concept.
Nyitókép: Andriy Onufriyenko/Getty Images

Két szín, ami együtt nagyon idegesíti az oroszokat

Az ukrán nemzeti színeket idéző kék és a sárga veszélyes kombináció manapság Oroszországban.

A brit Védelmi Minisztérium arról számolt be, hogy egyes helyi orosz tisztviselők valószínűleg félre értik a háborúval kapcsolatos szigorú intézkedéseket. Például azt, hogy tilos a kék-sárga ukrán nemzeti színek nyilvános megjelenítése.

Londoni értesülések szerint egy szociális munkást azért vettek őrizetben mert kék és sárga színű kabátban ment dolgozni. Az orosz nemzeti gárda egyes túlbuzgó tagjai pedig letartóztattak egy 22 éves férfit a Szentpétervár melletti Volhovban, mert kitűzte az orosz légierő kék-sárga zászlóját.

Brit vélemény szerint mindez arra utal:

az orosz hivatalnok körében egyre inkább eluralkodik a bizonytalanság,

hogy miként kellene megfelelniük a moszkvai vezetés elvárásainak.

Ugyanakkor a paranoiás apparatcsikok intézkedéseit váratlan helyről érte bírálat: az ultranacionalista, háborúpárti Liberális Demokrata Párt jelvénye ugyanis kék alapon sárga színű.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Meredeken emelkedik az olaj ára

Meredeken emelkedik az olaj ára

Ázsiában nagy emelkedést láthattunk a kínai és hongkongi piacokon is, ezt követően Európában kivártak a befektetők a délutáni amerikai munkaerőpiaci és inflációs adatok előtt. A vártnál magasabb inflációs adat délután Európában és az USA-ban is negatív piaci reakciót váltott ki, mivel azt a narratívát erősítette, hogy a kamatcsökkentési ciklus lassabb lehet a korábban vártnál. Ma viszont nem csak külföldön, hanem Magyarországon is érkezett fontos inflációs adat: az egy évre visszatekintő áremelkedés 3 százalékos volt, vagyis három és fél év után elérte a jegybanki célt. Csütörtökön a nyugat-európai részvénypiacok mérsékelten estek, a magyar tőzsde viszont felülteljesítő volt, és mérsékelten emelkedett. Az olajár meredeken emelkedett, a befektetők az izraeli-iráni konfliktus és a Milton hurrikán lehetséges hatásait árazzák.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×