eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Twitter/War Monitor

Döbbenetes videón, ahogy szétlőnek az oroszok egy ukrán sorházat

Telitalálatot kap egy ukrajnai panel Zaporizzsjában - erről tettek közzé videót. Egyelőre nem tudni, hogy van-e áldozat.

A felvételen az látszik, hogy egy sorház (panel) 3.-4. emeletét találja telibe az orosz rakéta. Azt írják, hogy a támadás Zaporizzsjában történt. Az közeli úton autók járnak, és a McDonald's is nyitva van.

Egy másik kamera a közeli bevásárlóközpont parkolóját mutatja, ahonnan éppen egy autó távozik. A felvételek arra utalnak, hogy nem számítottak erre a támadásra.

Hivatalosan három nappal ezelőtt jelentették, hogy az orosz erők Grad rakétasorozatvetővel eltaláltak egy lakóházat Kamjanszke településen, aminek következtében három civil életét vesztette, ketten pedig megsebesültek. Ez az eset feltehetően nem ugyanaz.

A Twitteren bemutatnak olyan vasúti trélereket, amelyeken 60 éves T55-ösök tartanak a front felé. Ilyen harckocsikkal volt felszerelve a Magyar Néphadsereg is a 70-es, 80-as években, és ezeket vonták ki a rendszerváltás után Magyarországról.

Az ukránbarát oldalak, de mások is beszámolnak Volodimir Zelenszkij bahmuti látogatásáról is. A videót szerda délben tették közzé, de minden kétséget kizáróan derül ki, hogy pontosan mikor készült, annyi látszik, hogy világos van.

Az ukrán elnök kitüntetéseket adott át.

Hírügynökségek

A hivatalos hírügynökségi jelentések szerint egy másik orosz támadásban legalább négy ember meghalt és öt megsérült a kelet-ukrajnai Donyeck megyében - közölte Pavlo Kirilenko kormányzó. A hevesen ostromlott Bahmutból is érkezett hír halálos áldozatokról és sebesültekről - tette hozzá Kirilenko, az áldozatok számának ismertetése nélkül.

A másik oldal jelentése szerint az ukrán hadsereg szerdára virradóra az orosz ellenőrzés alatt álló Donyeck városa ellen intézett rakétatámadást. Egy Tocska-U rakéta a helyi vízművek közigazgatási épületébe csapódott, és egy gázvezeték is megrongálódott - közölte Telegram csatornáján Alekszej Kulemzin, a város polgármestere. Áldozatokról nem tett említést.

Szerda reggel az ukrán hadsereg 155 milliméteres tarackokkal lőtte Donyeck egyik kerületét, aminek következtében károkat szenvedett egy helyi iskola épülete.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×