eur:
368.56
usd:
344.69
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Twitter/War Monitor

Döbbenetes videón, ahogy szétlőnek az oroszok egy ukrán sorházat

Telitalálatot kap egy ukrajnai panel Zaporizzsjában - erről tettek közzé videót. Egyelőre nem tudni, hogy van-e áldozat.

A felvételen az látszik, hogy egy sorház (panel) 3.-4. emeletét találja telibe az orosz rakéta. Azt írják, hogy a támadás Zaporizzsjában történt. Az közeli úton autók járnak, és a McDonald's is nyitva van.

Egy másik kamera a közeli bevásárlóközpont parkolóját mutatja, ahonnan éppen egy autó távozik. A felvételek arra utalnak, hogy nem számítottak erre a támadásra.

Hivatalosan három nappal ezelőtt jelentették, hogy az orosz erők Grad rakétasorozatvetővel eltaláltak egy lakóházat Kamjanszke településen, aminek következtében három civil életét vesztette, ketten pedig megsebesültek. Ez az eset feltehetően nem ugyanaz.

A Twitteren bemutatnak olyan vasúti trélereket, amelyeken 60 éves T55-ösök tartanak a front felé. Ilyen harckocsikkal volt felszerelve a Magyar Néphadsereg is a 70-es, 80-as években, és ezeket vonták ki a rendszerváltás után Magyarországról.

Az ukránbarát oldalak, de mások is beszámolnak Volodimir Zelenszkij bahmuti látogatásáról is. A videót szerda délben tették közzé, de minden kétséget kizáróan derül ki, hogy pontosan mikor készült, annyi látszik, hogy világos van.

Az ukrán elnök kitüntetéseket adott át.

Hírügynökségek

A hivatalos hírügynökségi jelentések szerint egy másik orosz támadásban legalább négy ember meghalt és öt megsérült a kelet-ukrajnai Donyeck megyében - közölte Pavlo Kirilenko kormányzó. A hevesen ostromlott Bahmutból is érkezett hír halálos áldozatokról és sebesültekről - tette hozzá Kirilenko, az áldozatok számának ismertetése nélkül.

A másik oldal jelentése szerint az ukrán hadsereg szerdára virradóra az orosz ellenőrzés alatt álló Donyeck városa ellen intézett rakétatámadást. Egy Tocska-U rakéta a helyi vízművek közigazgatási épületébe csapódott, és egy gázvezeték is megrongálódott - közölte Telegram csatornáján Alekszej Kulemzin, a város polgármestere. Áldozatokról nem tett említést.

Szerda reggel az ukrán hadsereg 155 milliméteres tarackokkal lőtte Donyeck egyik kerületét, aminek következtében károkat szenvedett egy helyi iskola épülete.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×