eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Áldozatok holttestét keresik mentők a törökországi Hatayban 2023. február 17-én, tizenegy nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,7-es és 7,6-es erősségű két földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 42 ezret.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

ENSZ: az emberek szenvednek, nincs vesztegetni való idő

Lassan töltődik a Törökország megsegítésére szolgáló pénzalap.

Eddig a kért egymilliárd dollár 13 százaléka folyt be az ENSZ által létrehozott humanitárius alapba, amelyet a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére hirdettek meg – jelentette be Stéphane Dujarric ENSZ-szóvivő New Yorkban helyi idő szerint hétfőn.

A hozzájárulás állásáról az Anadolu török hírügynökség tudósítója kérdezte a szóvivőt.

A mintegy 5 millió túlélő 3 hónap időtartamra szóló megsegítését, a károsultak alapszükségleteinek biztosítását szolgáló alapra az ENSZ február 16-án tett közzé felhívást.

A pénz „lehetővé tenné a segélyszervezetek számára, hogy gyorsan növeljék a létfontosságú támogatást” – mondta akkor António Guterres, a világszervezet főtitkára. „Óriásiak az igények, az emberek szenvednek, és nincs vesztegetni való idő” – tette hozzá.

A február 6-i pusztító erejű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint Törökországban 48 488 halálos áldozata volt. Közülük 6660 volt külföldi állampolgár, többségük szíriai.

A 7,7-es és 7,6-os erősségű földrengések több mint 13 millió embert érintettek 11 tartományban.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×