eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ferenc pápa heti általános audienciát tart a Vatikán VI. Pál pápa termében 2023. január 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti

Ferenc pápa: XVI. Benedek a katekézis nagy mestere volt

Ferenc pápa a keresztény hittételek jelentős közvetítőjeként és magyarázójaként, a katekézis nagy mestereként jellemezte elődjét, a 95 évesen elhunyt XVI. Benedeket vatikáni általános audienciáján szerdán.

A katolikus egyházfő rámutatott: XVI. Benedek alapos és tiszteletteljes gondolkodása nem saját magára, hanem az egyházra irányult. "Mindig azon fáradozott, hogy elkísérjen minket Jézusig" - mondta Ferenc pápa az elhunytról.

"Segítsen hát minket abban, hogy Krisztusban újra felfedezzük a hit örömét és az élet reményét" - tette hozzá.

A pápa XVI. Benedek szavaival fordult a jelenlévő német zarándokokhoz: "Aki hisz, sosincs egyedül!"

"Aki Istent az atyjának tudja, annak sok fivére és nővére van" - magyarázta.

"Ezekben a napokban különleges módon bizonyosodhatunk meg arról, milyen átfogó a hit szövetsége, amely még a halállal sem ér véget" - húzta alá.

Eközben a Szent Péter-bazilikában immár harmadik napja tódulnak a hívek XVI. Benedek ravatalához. Az előző két nap 135 ezren rótták le kegyeletüket az elhunyt előtt.

XVI. Benedek, polgári nevén Joseph Ratzinger az óév utolsó napján, 95 éves korában szombaton 9 óra 34 perckor hunyt el a vatikáni Mater Ecclesiae (Egyház Anyja) kolostorban. Temetése csütörtök reggel 9 óra 30 perckor kezdődik a Szent Péter téren. A szertartást utódja, Ferenc pápa vezeti, amire nem volt még példa a katolikus egyház kétezer éves történelmében.

XVI. Benedek 2005-től 2013-as lemondásáig vezette a római katolikus egyházat.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×