eur:
392.12
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
XVI. Benedek nyugalmazott pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában felállított ravatalon 2023. január 2-án. A 95 esztendős emeritus pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, 2022. december 31-én hunyt el. XVI. Benedeket, polgári nevén Joseph Ratzingert január 5-én helyezik örök nyugalomra a Szent Péter-bazilika kriptájában.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Novák Katalin delegációval utazik a Vatikánba

A köztársasági elnök csütörtök reggel Vatikánvárosba utazik, hogy lerója kegyeletét XVI. Benedek nyugalmazott pápa gyászmiséjén.

A 95 éves korában elhunyt emeritus pápát a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik örök nyugalomra, előtte gyászmise lesz.

A magyar delegáció tagja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is - közölte a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága.

XVI. Benedek temetésére csütörtökön kerül sor, végső nyughelye a Szent Péter-bazilika altemplomában lesz.

A Vatikán közölte: csak két ország - a pápa szülőhazája, Németország és Olaszország - hivatalos küldöttsége kapott formális meghívást a temetésre, mivel az emeritus pápa nem volt már államfő. A spanyol királyi ház közölte, hogy Görögországi Zsófia királyné, János Károly volt uralkodó felesége jelen lesz a temetésen. Ott lesz Andrzej Duda lengyel államfő is.

A temetési szertartást XVI. Benedek utódja, Ferenc pápa vezeti, amire nem volt még példa a katolikus egyház kétezer éves történelmében. Az "ünnepélyes, de szerény" szertartás reggel 9 óra 30 perckor kezdődik a Szent Péter téren. További részletek itt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×