eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
CROW VALLEY, PHILIPPINES - APRIL 14:  A US-made HIMARS (High Mobility Advanced Rocket System) on static display during live fire exercises on April 14, 2016 in Crow Valley, Tarlac province, Philippines. US and Philippine troops are set to wrap up the 11-day Balikatan (shoulder-to-shoulder) annual joint military exercises which began last week as US Defence Secretary Ashton Carter said this week more Philippine military bases would be opened to US troops and equipment on a rotational basis. The Philippines is locked in a dispute with China over islets in the South China Sea which Beijing regards as its territory.  (Photo by Dondi Tawatao/Getty Images)
Nyitókép: Dondi Tawatao/Getty Images

Orosz katonák fényképezkedtek az ukrán HIMARS előtt

Nem volt gond, hogy egy csapat orosz katona készített fényképeket a legkorszerűbb amerikai rakéta sorozat vető előtt. Ők ugyanis Ukrajna oldalán harcolnak.

Az Egyesült Államok által szállított M142 HIMARS rakéta-sorozatvetők fontos szerepet játszanak Ukrajna területeinek felszabadítására indított ellentámadásban. Oroszország védelmi minisztériuma közben folyamatosan azzal dicsekszik, hogy HIMARS-eket lőnek ki és foglalnak el, de a mai napig nincs arról hír, hogy akár egyetlen ilyen rakéta-sorozatvető is harcképtelenné vált volna - írja a portfolio.hu.

Az ukrajnai háború egyik legnépszerűbb twitteres OSINT-fiókja, a Militaryland.net nemrég egy fotót közölt arról, hogy egy ilyen HIMARS-rendszert oroszországi orosz származású, Kijevet segítő harcosok őriznek, az Orosz Önkéntes Hadtest tagjai. Emblémájuk egyértelműen látható a HIMARS mellett parkoló terepjárón.

Nyilván az ukránok ezzel a fényképpel is azt akarják bizonyítani, hogy csak azokat az oroszokat tekintik ellenségüknek, akik támogatják Putyin háborúját.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×