eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin
Petrochemical industrial plant own by OMV AG on outskirts of Vienna, Austria. (Photo by: Education Images/Universal Images Group via Getty Images)
Nyitókép: Education Images/Universal Images Group via Getty Images

Javult Ausztria földgázellátása

A korábbinál több földgáz érkezik Ausztriába. Erről az OMV osztrák gáz és olajipari cég számolt be.

A szerződésekben rögzített mennyiségnek már 60 százaléa érkezik Ausztriába, ami javulás a korábbi 50 százalékhoz képest. Ezt az OMV olajtársaság jelentette be Bécsben.

A Reuters hírügynökség által idézet közlemény szerint

ezzel javult Ausztria gázellátása.

Ezért nincs is szükség arra, hogy korlátozásokat vezessenek be. Az energia szektor is része annak a gazdasági háborúnak, amely az Ukrajna elleni támadás nyomán bontakozott ki az Európai Unió és Oroszország között.

Mint arról korábban az Infostrat is beszámolt, emelkedtek az európai gáz árak azt követően, hogy a Gazprom egyik illetékese a moszkvai parlamentben azt javasolta, a cseppfolyósított gázért is rubellel kelljen fizetni.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×