eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Már több száz gyerek halt meg az ukrajnai háborúban

A háború hírei szombaton.

2022.06.25. 20:50

Szeverodonecket teljesen elfoglalta az orosz hadsereg

"Teljesen elfoglalta Szeverodoneck városát az orosz hadsereg" - közölte szombaton Olekszandr Sztrijuk, a Donyec-medencei város polgári és katonai közigazgatásának a vezetője.

2022.06.25. 16:42

Johnson: kompromisszumra kényszeríthetik Ukrajnát

Boris Johnson brit miniszterelnök attól tart, hogy a háború európai gazdasági következményei miatt Ukrajnára olyan, Oroszországgal kötendő békeszerződést akarnak rákényszeríteni, amely nem áll az érdekében. "Túl sok ország hangoztatja, hogy felesleges egy európai háború (.) és így növekszik majd a nyomás, hogy az ukránokat egy rossz békére sarkallják, esetleg kényszerítsék" - mondta a brit kormányfő újságírók előtt a ruandai fővárosban, Kigaliban, ahol a brit Nemzetközösség csúcstalálkozóján vesz részt. Johnson szerint ha Vlagyimir Putyin orosz elnök egy ilyen utat kényszeríthetne Ukrajnára, annak a következményei veszélyesek lennének a nemzetközi biztonságra és "hosszú távú gazdasági katasztrófát" jelentenének.

2022.06.25. 15:37

Ukrajna már az amerikai rakétarendszereket használja

Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken - közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.

2022.06.25. 13:44

Vegyi üzemet támadtak az oroszok

Ukrajna tájékoztatása szerint az orosz hadsereg folytatja az erőteljesen bombázáson alapuló támadásait, ennek keretében pedig lövések értek egy vegyi üzemet, ahol civilek rekedtek - írja a Reuters alapján a Portfólió. A szakadárok egyik tisztviselője szerint Szeverodonyeck bevétele után Liszicsanszk a következő cél, ennek teljes ellenérzését másfél hét múlva érhetik el.

2022.06.25. 13:24

Több menekült érkezett Ukrajnából pénteken

Több mint 13 ezren érkeztek léptek be az országba.

2022.06.25. 13:49

Több száz gyermekáldozatról írnak az ukrán hatóságok

Az ukrán főügyészség közzétett egy frissített jelentést az orosz hadsereg által vélhetőleg elkövetett háborús bűnökről. Azt írják, összesen 19 350 agressziós és háborús bűncselekményt regisztráltak. 339 gyerek meghalt, 611 pedig megsebesült az öt hónapja tartó háború következtében.

2022.06.25. 12:15

Orosz parancsnokok leváltásáról ír a brit hírszerzés

Június eleje óta több magas rangú vezetőt is eltávolíthattak az orosz hadsereg kulcsfontosságú pozícióiból - írja napi hírszerzési összegzésében a brit védelmi minisztérium. A nyilvános jelentés szerint leváltozzák Andrej Szerdjukovot, a légideszant erők (VDV) parancsnokát, és Alekszandr Dvornikovot, a Déli Hadseregcsoport parancsnokát. A brit védelmi minisztérium úgy látja, az orosz páncélos erők lassú, de folyamatos előrenyomulása miatt az ukránok átértékelhetik a Szeverodonyeck-Liszicsanszk szektor védelmét. Az ukrán hadsereg pénteken adta fel Szeverodonyecket, Liszicsanszkot pedig már három oldalról fenyegeti az orosz bekerítés. Ez az utolsó nagyobb, ukrán ellenőrzés alatt álló város Luhanszk régióban.

2022.06.25. 10:17

Félszáz orosz rakéta civil célpontokra

Egyetlen éjszaka alatt 48 orosz cirkáló rakétát lőttek ki kizárólag civil célpontokra Ukrajnában – írja Mihajlo Podoljak, ukrán elnöki tanácsadó a hivatalos Twitter-oldalán. Azzal vádolta Oroszországot, hogy még mindig igyekszik megfélemlíteni Ukrajnát, pánikot kelteni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×