eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Óvóhely ajtaját tárja ki egy helybeli férfi a donyecki régióban lévő Majakijban 2022. május 27-én, a várost ért orosz légi támadás másnapján.
Nyitókép: MTI/AP/Andrij Andrijenko

Nem fogadják a betegeket a krími kórházakban – a háború vasárnapi hírei

Kell a hely a sebesült orosz katonáknak. Az ukrajnai háború hírei percről percre. (Nyitóképünkön óvóhely ajtaját tárja ki egy helybeli férfi a donyecki régióban lévő Majakijban 2022. május 27-én, a várost ért orosz légi támadás másnapján.)

2022.05.29. 20:38

Szalay-Bobroviczky Kristóf: a történelem jó oldalán állunk

Békét és biztonságot akarunk – emelte ki a honvédelmi miniszter a magyar hősök emlékünnepén, Budapesten.

2022.05.29. 18:55

Először látogatott Volodimir Zelenszkij a keleti frontra

Az orosz erők vasárnap a Donyec-medencében, a Sziverszkij Donec két partján fekvő Szeverodoneck és Liszicsank városát ostromolták heves tüzérségi tűzzel.

2022.05.29. 17:44

Recep Tayyip Edrogan a NATO-tárgyalásról: nem tisztességesek, sem őszinték

A Törökország, valamint a finn és svéd delegációk között folytatott e heti tárgyalások nem voltak kielégítők, és Ankara nem mondhat igent "terrorizmust támogató" országok NATO-csatlakozására - közölte a török elnök a TRT Haber műsorszolgáltató jelentése szerint.

2022.05.29. 16:27

Londoni orosz nagykövet: nem vetünk be atomfegyvert

Andrej Kelin szerint sosem tervezték elfoglalni Kijevet, mert nagy város.

2022.05.29. 15:16

Zsoldosok élén támadhatott az oroszokra egy brit parlamenti képviselő rokona

Az orosz Nyomozó Bizottság vizsgálatot indított az ügyben.

2022.05.29. 14:47

T-72-es tankokat küldött Csehország Ukrajnának

Csehország eddig több mint 3,5 milliárd korona (56 milliárd forint) értékben küldött hadianyagot Ukrajnának, hogy védekezni tudjon az orosz támadás ellen – jelentette ki Jana Cernochová cseh védelmi miniszter a közszolgálati televízió vitaműsorában.

2022.05.29. 14:12

Rendkívüli ülésre visz Orbán Viktor útja a BL-döntőről

A hét elején Brüsszelben ülésezik az Európai Tanács.

2022.05.29. 13:15

Orosz–szerb megállapodás a gázszállításról

Megállapodott a Szerbiába irányuló orosz gázszállítások folyamatosságáról, valamint egyeztetett az ukrajnai helyzetről és a Koszovó körüli fejleményekről Vlagyimir Putyin orosz és Aleksandar Vucic szerb elnök – közölte a két vezető telefonos eszmecseréjéről a Kreml.

A moszkvai tájékoztatás szerint folytatódott a véleménycsere számos nemzetközi témáról, köztük az ukrajnai helyzetről és a Koszovó körüli fejleményekről. Emellett részletesen megvitatták a kétoldalú kapcsolatok aktuális napirendjén szereplő kérdéseket, beleértve a kölcsönösen előnyös kereskedelmi és gazdasági együttműködés bővítését célzó lépéseket.

A közlemény szerint megállapodás született egyebek között arról, hogy Oroszország továbbra is folyamatosan szállít földgázt Szerbiába.

Nagyon kedvező áron tud a következő három évben Szerbia gázt vásárolni Oroszországtól - jelentette ki Aleksandar Vucic. Jelezte, egyelőre nem közölheti, hogy milyen áron vásárol majd gázt Szerbia, erről a szerbiai Srbijagasnak és az orosz Gazpromnak kell egyeztetnie.

A gázellátásról szóló, hatályban lévő tízéves megállapodás Szerbia és Oroszország között a hónap végén lejár. Az új szerződés a szerb elnök bejelentése szerint három évre szól.

Aleksandar Vucic azt is közölte, hogy a szerbiai gáztározók bővítéséről is egyeztetett az orosz elnökkel. Az udvarnoki gáztározó többségi tulajdonosa a Gazprom. (MTI)

2022.05.29. 11:50

Nem fogadják a betegeket a krími kórházakban

A krími orosz hatóságok arra kötelezik a kórházakat a Krím-félszigeten, hogy utasítsák el a betegek fogadását, ezzel is felszabadítva ágyakat a sebesült katonák ellátására – írja az ukrán fegyveres erőkre hivatkozva a Kyiv Independent.

A közlemény szerint az oroszok „intenzíven” gyűjtenek vért is donoroktól a Krím-félszigeten. (Telex)

2022.05.29. 11:13

Adatok a határról

Magyarországra szombaton az ukrán-magyar határszakaszon 5886 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 5617-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 289 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Az ukrajnai háború elől szombaton 667 ember, köztük 285 gyermek érkezett Budapestre vonattal. (MTI)

2022.05.29. 09:39

Még mindig víz alatt a falu, amit elárasztottak Kijev védelem érdekében

Az ukrán főváros felé tartó orosz tankoknak állták útját egy gát felrobbantásával.

2022.05.29. 09:05

Menczer Tamás: ez megdöbbentő és elfogadhatatlan

Ha nem ad az Európai Unió 500-550 millió eurót, akkor Magyarország javaslata az, hogy a hatodik uniós szankciós csomag a vezetékes kőolajszállításra ne vonatkozzon – hangoztatta az államtitkár.

2022.05.29. 06:30

Így lehet igazán megúszni a káoszt a benzinkutakon

Rosemary Penwarden három léve használja a napenergia hajtotta járművet: egy 29 éves autót alakított át.

2022.05.29. 06:00

Az olasz titkosszolgálatok tömeges migrációval számolnak az élelmiszerválság következtében

Négyszázezren indulhatnak el az észak-afrikai partokról Olaszország felé, ha az ukrajnai és oroszországi gabona- és élelmiszer-szállítmányok nem indulnak el a világ szegényebb országaiba - idézte az olasz titkosszolgálat előrejelzéseit a Corriere della Sera című napilap szombaton.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×