eur:
388.51
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Nyitókép: The Insider/YouTube

Fegyverre cserélte a Gazprombank alelnöki székét – az ukránok oldalán

Március 2-án elhagyta Oroszországot, most pedig fegyvert is fogna Ukrajna védelmében Igor Volobujev, aki távozásakor az orosz állami gázkereskedő Gazprom bankja, a Gazprombank alelnöke volt.

Igor Volobujev a The Insidernek adott interjújából mások mellett kiderül, amit a 444.hu szemlézett, hogy Ukrajnában csatlakozott a kijevi területvédelmi erőkhöz.

Mint mondta, pár nappal az orosz invázió kezdete után döntött úgy, hogy nem képes többé Oroszországban élni. Igor Volobujev az ukrajnai Ahtirkából származik. A Szumi megyei település már a háború első napjaiban a frontvonalba került, ahol a hírek szerint az oroszok kazettás bombát dobtak egy óvóhelyként használt óvodára, több polgári lakos halálát okozva.

Arra a kérdésre, hogy miért fordított hátat Oroszországnak és a biztos megélhetésének, a következőket mondta: „Emberek, akiket gyerekkorom óta ismerek, azt mondták, hogy szégyellnek. Tudja mit mondtak nekem? Hogy soha meg ne hallják, hogy Ahtirkában vagyok, vagy hogy ukránnak nevezem magam. Hát összecsomagoltam a dolgaimat, és március 2-án kirepültem Oroszországból.”

Volobujev – elmondása alapján – Isztambul és Riga érintésével érkezett Kijevbe, ahol csatlakozott az ukrán területvédelemhez, hogy fegyverrel is harcoljon hazájáért az oroszok ellen, akik – mint hozzátette – végeztek édesapjával, ismerőseivel és közeli barátaival.

Mások mellett arról is beszélt, hogy szerinte a háború „nemzetközi bűncselekmény”, amiért nem csupán Vlagyimir Putyin és az orosz állam, hanem „végső soron az oroszok is felelősek”. De magát is felelősnek tartja a történtekért – tette hozzá, utalva az orosz–ukrán gázháborúban játszott szerepére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×