eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium naplementekor, 2020. november 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Lezárták a washingtoni Capitoliumot

Biztonsági fenyegetésre hivatkozva, mert füst szállt fel az épület közeléből. Időközben zajlott Joe Biden beiktatásának próbája.

Két nappal az elnökké választott demokrata Joe Biden beiktatása előtt helyi idő szerint hétfő reggel biztonsági fenyegetés miatt lezárták a washingtoni szövetségi törvényhozás, a Capitolium épületét - írta a Reuters, hozzátéve, hogy a bent lévőket arra kérték, maradjanak biztonságos helyen, távol az ablakoktól.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy az épület közelében füst gomolyog, riasztották a tűzoltókat riasztották. A helyi tűzoltóság időközben megerősítette, hogy egy hajléktalantáborban keletkezett tűz, amit eloltottak, személyi sérülés nem történt.

A Capitoliumnál erős készenlét van, napok óta a nemzeti gárda őrzi a területet, számos támadási tervről értesültek a védelmi erők. Egyes információk szerint a beiktatásra vezényelt erők között is lehetnek támadók, emiatt szóba került mind a 25 ezer nemzeti gárdista ellenőrzése.

A titkosszolgálat később közölte, hogy nem leselkedik veszély az emberekre, a Capitolium rendőrsége pedig hangsúlyozta, hogy óvatosságból zárták le ideiglenesen az épületet.

Időzközben zajlott Joe Biden beiktatásának próbája, amelynek résztvevőit bemenekítették az épületbe, A Reutersnek nyilatkozó szemtanúk szerint a Capitolium rotundájába és más fedett területekre terelték őket.

Joe Biden szerdán teszi le elnöki esküjét.

Január 6-án a Capitoliumot a távozó elnök, Donald Trump híveinek egy része megrohanta, behatoltak az épületbe és bejutottak a képviselői irodákba, illetve az ülésterembe is.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×