eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőrök a késes támadás helyszínén Birmingham belvárosában 2020. szeptember 6-án. A rendőrség tájékoztatása szerint több embert megkéseltek a népszerű éjszakai szórakozóhelyekkel teli városrészben.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Jacob King

Elkapták a birminghami késelés gyanúsítottját

A 27 éves férfit hétfő hajnalban, a város Selly Oak nevű kerületében, egy lakásban vették őrizetbe gyilkosság és hétrendbeli gyilkossági kísérlet gyanújával.

A rendőrség korábban közzétett egy felvételt, amelyet biztonsági kamerák készítettek a gyanúsítottról. Steve Graham főfelügyelő, a nyomozás vezetője hétfőn elmondta, hogy ezután sok bejelentést kaptak a lakosságtól.

A késeléses támadássorozatban egy 23 éves férfi meghalt, egy 19 éves férfi és egy 32 éves nő életveszélyesen megsérült, öten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A rendőrség vasárnap közölte: nincsenek arra utaló jelek, hogy a támadásnak köze lenne a terrorizmushoz. Dominic Raab brit külügyminiszter a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában szintén azt mondta: a kormánynak nincs olyan információja, hogy terrorcselekmény történt volna. A hétfői rendőrségi tájékoztatás szerint a támadássorozat 90 percig tarthatott: ennyi idő telt el az első és az utolsó késelésről szóló bejelentés között.

A biztonsági kamerák felvételei és a szemtanúk beszámolói szerint a gyalogosan közlekedő gyanúsított a szórakozóhelyekkel, éttermekkel, pubokkal zsúfolt birminghami belváros több pontján is megfordult.

Steve Graham főfelügyelő "véletlenszerűen elkövetett" bűncselekményeknek minősítette a késeléseket. Hozzátette: több helyszínen elkövetett, egymással összefüggő késeléses támadásokról van szó, de az eddigi vizsgálat alapján az áldozatok között nem volt semmilyen személyes kapcsolat, nem ismerték egymást. Hétfői tájékoztatásában Graham döntő jelentőségűnek minősítette a gyanúsított őrizetbe vételét, de hangsúlyozta, hogy

a nyomozás folytatódik és a rendőrségnek továbbra is szüksége van olyan szemtanúk beszámolóira, akik még nem jelentkeztek a hatóságoknál.

A birminghami rendőrség parancsnoka kérte azt is, hogy akik mobiltelefonjukon rögzítették a történteket, adják át a rendőrségnek a felvételeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×