eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: BKV/Horvath_Bence

Változnak a munkahelyteremtő bértámogatás igénylésének feltételei

A program július 16-tól a nehezebben foglalkoztatható személyek munkaerőpiaci integrációjához járul hozzá, így a támogatás a 25 év alatti regisztrált álláskeresők, illetve a tartós álláskeresők esetében lesz kérvényezhető.

A támogatás lényege, hogy a kormány a vállalkozásoktól a 6 hónapos bértámogatás mellé 3 hónap tovább foglalkoztatást vár el, így a programban résztvevőknek 9 hónapig biztosítottá válik a foglalkoztatása.

A kormány a támogatott fél év alatt legfeljebb havi 200 ezer forintot térít meg a munkáltatónak, ami az álláskeresők bruttó munkabérét és a hozzá kapcsolódó munkáltatói járulékokat tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy minden egyes álláskereső elhelyezkedését és munkahelyének megőrzését közel havi nettó 112 ezer forintnyi állami bértámogatás segíti, ami a tovább foglalkoztatás időtartamával együtt 9 hónap alatt így elérheti a nettó 1 millió forintot.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében emlékeztet arra, a kormány célja továbbra is az, hogy a komplex gazdaságvédelmi intézkedésekkel megvédje a magyar munkahelyeket, illetve a megszűnők helyébe újakat hozzon létre, amelyek a gazdaság újraindulásához is hozzájárulnak. A munkahelyteremtő bértámogatási programmal eddig több mint 34 ezer regisztrált álláskeresőt sikerült visszajuttatni az elsődleges munkaerőpiacra, az elhelyezkedők 80 százaléka a veszélyhelyzet után munkájukat vesztettek közül került ki. A program részleteiről az érdeklődők továbbra is a munka.hu oldalon tájékozódhatnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×