INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

koronavírus

olaszország

maffia

Az új koronavírus okozta betegségben meghalt emberek koporsói a különböző olaszországi térségekben működő krematóriumokba szállításukra várnak a lombardiai Bergamo közelében fekvő Ponte San Pietróban 2020. április 3-án. Bergamo a vírussal egyik leginkább sújtott város Lombardiában, a járvány olaszországi gócpontjában.

Olaszországban a maffia keresi a legtöbbet a koronavírus-járványon

Infostart

Az olasz rendőrfőkapitány arra figyelmeztet, hogy az alapvető ágazatokat lepi el a szervezett bűnőzés, kihasználva az ország állapotát.

"Óriási a veszély, mert a maffiaszervezetek már elkezdtek beszállni azokba az ágazatokba, amelyek kulcsfontosságúak a koronavírus elleni küzdelemben" – közölte Franco Gabrielli, és példákat is sorolt: az élelmiszerlánc, a gyógyszeripar, a gyógyászati segédeszközök gyártása és kereskedelme, a közúti fuvarozás, a temetkezés, a tisztítás és fertőtlenítés vagy a szemétszállítás.

A főrendőr szerint ezek az ágazatok nem igényelnek rendkívüli szaktudást, ezért a szervezett bűnözői csoportok könnyen tudnak versenyképes árakat kínálni,

mert a cégeik nem tartják be a környezetvédelmi és munkabiztonsági normákat.

Gabrielli szerint a legnagyobb szervezetek, elsősorban a legveszélyesebbnek tartott Ndrangheta még a legnagyobb cégeket is képes finanszírozni, de akár kis- és középvállalkozások tömegébe is be tud szállni. Most az a félelem, hogy ha elmúlik a járványveszély, a maffia már azokat a cégeket is a markában tartja majd, amelyek eddig mentesek voltak a befolyásától – írja a CNN.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018