eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A brit kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. által közreadott képen Boris Johnson brit miniszterelnök telefonon beszél II. Erzsébet brit királynővel, aki a koronavírus-járvány miatt a windsori kastélyban tartózkodik 2020. március 26-án. Nagy-Britanniában a lakosság három napja csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésekor léphet az utcára az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Downing Street 10./Andrew Parsons

Boris Johnson a kórházból üzent

A brit miniszterelnök közölte, hogy dolgozik az új koronavírus okozta betegsége miatt szükségessé vált kórházi kezelése közepette is.

A Downing Street előző este jelentette be, hogy az 55 éves kormányfőt elővigyázatossági megfontolásokból, orvosának tanácsára kórházba szállították, miután betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak. E tünetek közé tartozik a magas láz.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője hangsúlyozta, hogy Johnsont nem sürgősséggel, hanem kivizsgálásra vitték kórházba. Hozzátette: a kitartó tünetek miatt született az a döntés, hogy észszerű lenne, ha kórházi orvosok is megvizsgálnák a kormányfőt.

Johnsonról március 26-án állapították meg, hogy megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, miután a vírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán.

A hétfői tájékoztatásból kiderült az is, hogy a brit miniszterelnököt a londoni St. Thomas kórházban kezelik. A kórház néhány száz méterre van a Downing Street-i kormányfői rezidenciától, a Temze túlpartján, éppen szemben a parlament épületegyüttesével.

A Twitteren hétfő délután közzétett üzenetében Johnson tudatta, hogy

rutinvizsgálatok céljából ment kórházba, de egyébként jó hangulatban van, és folyamatosan kapcsolatban áll stábjával.

Betegágyából is arra intette a briteket, hogy a kormányzati útmutatást betartva maradjanak otthon, ezzel is segítve az állami egészségügyi szolgálat (NHS) életmentő munkáját.

A kormányfő szóvivője is azt közölte hétfő délutáni tájékoztatóján, hogy

Boris Johnson jó hangulatban van, dolgozik, folyamatosan kapja kórházi szobájában a kormányzati dokumentumokat és ellátja miniszterelnöki teendőit.

A Downing Street már korábban bejelentette, hogy ha Boris Johnson a betegség miatt időlegesen kiesne a munkából, akkor Dominic Raab külügyminiszter venné át a napi ügyek intézését a miniszterelnök felgyógyulásáig.

A hivatalos nyilatkozatok azonban folyamatosan hangsúlyozzák, hogy erről jelenleg nincs szó, változatlanul Johnson irányítja a kormány munkáját, bár a hétfői kabinetülésen, amelynek elsődleges napirendi pontja a koronavírus okozta járvány megfékezését célzó munka volt, Raab elnökölt.

Hétfői tájékoztatásában Downing Street szóvivője nem bocsátkozott részletekbe arról, hogy Johnson milyen kezelésben részesül, sem arról, hogy várhatóan meddig lesz kórházban. Az illetékes úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök kellemesen töltötte az éjszakát, és megfigyelés végett egyelőre kórházban marad.

Az új koronavírus okozta betegségen átesett az elmúlt napokban Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 71 éves fia és Matt Hancock brit egészségügyi miniszter is, de ők már felépültek, kórházi kezelésre nem szorultak, és elkülönítésük véget ért.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×