eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Újra megszólalt a WHO a szájmaszkok ügyében

Az Egészségügyi Világszervezet kitart további álláspontja mellett, amelyet a hazai operatív törzs is oszt.

Továbbra is azt ajánlja a WHO, hogy csak azok viseljenek szájmaszkot, akik vagy koronavírusos betegek, vagy beteget ápolnak.

"Nincs bizonyíték arra, hogy a maszk általános viselése bármilyen előnnyel járna, sőt éppen az ellenkezője hordoz veszélyeket, ha valaki rosszul viseli a maszkot" – mondta Mike Ryan, a WHO ügyvezető igazgatója. Az ajánlás egyik oka, hogy globális hiány van a védőeszközökből, és az első vonalban egészségügyi személyzetet kel elsősorban felszerelni.

Rajtuk kívül csak azoknak ajánlja a WHO a maszkot, akik maguk is fertőzöttek, vagy ha beteg embert ápolnak.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján azt mondta, mindenben követik a WHO ajánlásait. "A védőeszközök viselésének megvan a hierarchiája. Többször is ajánlottuk viszont, hogy ha biztonságérzetet nyújt, akkor nem ellenzik. Ha valaki viseli, akkor helyesen tegye, orrot, szájat teljesen el kell takarni. Nem szabad igazgatni, alányúlni, és a levételre is ügyelni kell" – mondta Müller Cecília.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 21:40
×
×
×
×