eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter/Tom Podolec Aviation

Elhagyta a kerekét egy repülő, egy utas vette filmre

A bal oldali futómű először ontotta a szikrákat, izzott, azután leesett az egyik kerék, miközben a gép épp felszállt.

Elhagyta bal oldali főfutójának egyik kerekét az Air Canada Express Montreal és Saguenay közti, kicsivel több mint egy órás járatát teljesítő DHC Dash 8-300-asa felszállás közben, az esetet az egyik utas a telefonjával rögzítette - írta az airportal.hu.

A felvételen jóllátszik, hogy a bal oldali főfutó kerékrögzítésénél már a kigyorsításkor is problémák voltak, folyamatosan szikrázott és felhevült a rögzítés. Pár másodperccel az elemelkedés után aztán a belső kerék le is vált.

Az utasok még vagy két órán át izgulhattak, amíg a gép visszafordult, megkerülte Montrealt, és végül a pilóták biztonságosan - és nagyon finoman - landoltak a Trudeau-repülőtér 24L jelű pályáján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×