INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

lövöldözés

kábítószer

túszejtés

philadelphia

Rendőrök a Philadelphiában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. augusztus 14-én. A lövöldözés akkor tört ki, amikor a rendőrök kiszálltak a város egyik északi negyedében lévő házhoz, hogy idézést adjanak át az ott lakó férfinak. Az elkövető túszokat ejtett és hat rendőrt meglőtt. Mind a hat sebesült rendőrt kórházba szállították, egyikük sérülése sem életveszélyes, az elkövetőt elfogták.

Elkapták a philadelphiai lövöldözőt - videó

Infostart / MTI

Hat rendőrt sebesített meg a többórás tűzpárbajban a férfi, aki túszokat is ejtett.

Elfogta a philadelphiai rendőrség azt a férfit, aki nem sokkal korábban tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel, és túszokat is ejtett közülük. A férfit őrizetbe vették, a megsebesített rendőröket pedig már kiengedték a kórházból.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a lövöldözés helyi idő szerint szerda este tört ki a város északi negyedének egy házában, ahová a rendőrök azért szálltak ki, hogy idézést adjanak át az ott lakó férfinak. A rendőrök több, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személyt le is tartóztattak, de egyikük azonnal tüzet nyitott, és több órán keresztül tartó tűzpárbaj kezdődött.

Az elkövető hat rendőrt meglőtt, kettőt pedig egy időre túszul ejtett, őket végül egy öt órán keresztül tartó lövöldözés után tudták kimenekíteni.

A Fox televízió értesülései szerint a tüzet nyitó férfi több száz lövést adott le. AR-15-ös típusú gépkarabéllyal lőtt, és más fegyverek is voltak nála. A televízióban megszólaltatott szakértők szerint az AR-15-ös az elmúlt években a tömeggyilkosok "kedvenc" lőfegyvere volt.

A philadelphiai rendőrség adatai szerint idén - keddig bezárólag - 353 gyilkosságot követtek el a városban. A várost különösen a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények fojtogatják.

Nyitókép: MTI/EPA
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018