eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Megöltek egy amerikai kutatót Krétán

A 60 éves molekuláris biológus holttestét hétfő este találták meg egy alagútrendszerben, a nőt megfojtották.

Suzanne Eaton több mint egy hete tűnt el, holttestére Hanía tengerparti város kikötője közelében bukkantak rá, mintegy 10 kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták július 2-án. A tudós egy konferenciára érkezett a népszerű üdülőszigetre.

Holttestét két helybeli találta meg, akik a második világháborúban a Krétát megszálló nácik által használt bunkert akarták felfedezni. A Greek Reporter szerint

a nő testét zsákvászonba csavarva találták, ebből már arra következtettek a görög hatóságok, hogy gyilkosság történt

- írja a BBC.com. A boncolás során megállapították, hogy Eatont megfojtották, de más traumára utaló nyomot nem találtak. A rendőrség azt próbálja kideríteni, hogy a kutatót a bunkerben ölték-e meg, vagy máshonnan vitték oda a holttestét.

A sziget északnyugati részén lévő bunker körüli terület népszerű a turisták körében. Suzanne Eaton hosszú évek óta Németországban élt, a drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot, muslicákon tanulmányozták a sejtek egymás közti kommunikációját. Az intézet közleménye szerint

Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és feketeöves taekwondós.

"Óriási szomorúsággal és sajnálattal jelentjük be drága barátunk és kollégánk, Suzanne Eaton tragikus halálát. Mélyen megrázott és megrendített bennünket a drámai esemény" - írta az intézet. Hozzátették: "a nyomozást úgy tudjuk legjobban támogatni és sikeréhez hozzájárulni, ha segítünk a legfontosabb és legpontosabb információk megtalálásában és kommunikálásában, a félrevezető és spekulatív találgatások elkerülésében".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×