INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

adria

horgászengedély

bírság

Gigabírság fenyegeti az Adrián nyaraló magyarokat

Gigabírság fenyegeti az Adrián nyaraló magyarokat

Infostart

Hiába az eltérő helyi tájékoztatás, horgászni csak engedéllyel szabad, és akit elkapnak, sokat fizethet.

Az idei nyáron is rengeteg magyar tölti a horvát tengerparton a nyári szabadságát, és közülük sokan horgászfelszerelést is visznek magukkal a kiruccanásra. A Pénzcentrum azonban arra figyelmeztet, hogy a horgászengedély kiváltása kötelező, és akit engedély nélküli pecázáson kapnak, az háromezer kunás bírságra számíthat.

Csaknem 500 ezer magyar váltja ki évről évre a hazai horgászengedélyt, így bőven vannak olyan családok is, amelyek egy külföldi útra is csomagolnak felszerelést. Sajnos a horvát szállásadók sokszor mondják azt, hogy a tengerre nem kell náluk horgászengedély, de ez nem igaz: az ellenőrzés ugyan nem túl gyakori, akit viszont elcsípnek, annak mai árfolyamon 132 ezer forintos bírságot is a nyakába varrhatnak.

Ráadásul horgászvizsgára sincs szükség az engedély kiváltásához, amelyet 1, 3, 7 napos vagy féléves, illetve éves időintervallumra akár online, akár a helyszíni értékesítőhelyeken meg lehet vásárolni, és az árak aligha nevezhetőek horribilisnek, legalábbis a bírsághoz viszonyítva semmiképp.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018