eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az M7-es autópálya csomópontja a horvát-magyar határátkelő előtt Letenyénél. A magyar EU-elnökség elkönyvelhette, hogy politikai döntés született a horvát EU-csatlakozási tárgyalások eredményes lezárásáról. 2011 júniusának utolsó napján zárják le Brüsszelben az egyelőre nyitott három utolsó tárgyalási fejezetet.
Nyitókép: Varga György

Kellemetlen meglepetés várhat a Horvátországba utazókra

Június 15-től szeptember közepéig szezonális árak lépnek érvénybe az autópályákon.

A nyári időszakban – június 15-től szeptember közepéig – a horvát autópályákon szezonális árak lépnek érvénybe, amelyek 10 százalékkal magasabbak az év többi időszakában megszokott egységárakhoz képest hívta föl a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Bartal Tamás arra is kitért, hogy miután a Letenye-Gorican I. határátkelőhelyet hosszabb időre, egészen szeptember 30-ig lezárták, emiatt a terelőútként szolgáló M7-es sztráda végső szakaszát díjmentesen lehet igénybe venni. A díjmentesség természetesen arra nem vonatkozik, akik végig az autópályán autóznak.

"Mindenkinek azt javasoljuk, hogyha lehet, akkor ne szombaton menjen."

Miután Horvátországban a turnusváltások a szombati napokra esnek, így az ilyenkor érkezők rendkívül megnövekedett forgalomra, valamint a kapurendszerek miatt hosszabb menetidőre számíthatnak, emlékeztetett Bartal Tamás.

Az úthasználatért lehajtáskor kell fizetni, az alagutak és a hidak – egy-egy kivételével – ingyenesen vehetők igénybe. A vezérigazgató szerint a készpénzezés nem ajánlatos, sokszor nem tudnak visszaadni a kapuknál. Inkább a bánkártya, vagy az ENC-"kütyü" használata javasolt, utóbbiak már Magyarországon is beszerezhetők.

Az Infostart korábban beszámolt a június 15-től szeptember 14-ig érvényes tarifákról, amelyekről itt olvashat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×