INFORÁDIÓ 
2019. október 21. hétfő
Orsolya

autópálya

horvátország

letenye

díjszabás

Letenye, 2011. június 29. Az M7-es autópálya csomópontja a horvát-magyar határátkelő előtt Letenyénél. A magyar EU-elnökség elkönyvelhette, hogy politikai döntés született a horvát EU-csatlakozási tárgyalások eredményes lezárásáról. 2011 júniusának utolsó napján zárják le Brüsszelben az egyelőre nyitott három utolsó tárgyalási fejezetet. MTI Fotó: Varga György

Kellemetlen meglepetés várhat a Horvátországba utazókra

Június 15-től szeptember közepéig szezonális árak lépnek érvénybe az autópályákon.

A nyári időszakban – június 15-től szeptember közepéig – a horvát autópályákon szezonális árak lépnek érvénybe, amelyek 10 százalékkal magasabbak az év többi időszakában megszokott egységárakhoz képest hívta föl a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Bartal Tamás arra is kitért, hogy miután a Letenye-Gorican I. határátkelőhelyet hosszabb időre, egészen szeptember 30-ig lezárták, emiatt a terelőútként szolgáló M7-es sztráda végső szakaszát díjmentesen lehet igénybe venni. A díjmentesség természetesen arra nem vonatkozik, akik végig az autópályán autóznak.

"Mindenkinek azt javasoljuk, hogyha lehet, akkor ne szombaton menjen."

Miután Horvátországban a turnusváltások a szombati napokra esnek, így az ilyenkor érkezők rendkívül megnövekedett forgalomra, valamint a kapurendszerek miatt hosszabb menetidőre számíthatnak, emlékeztetett Bartal Tamás.

Az úthasználatért lehajtáskor kell fizetni, az alagutak és a hidak – egy-egy kivételével – ingyenesen vehetők igénybe. A vezérigazgató szerint a készpénzezés nem ajánlatos, sokszor nem tudnak visszaadni a kapuknál. Inkább a bánkártya, vagy az ENC-"kütyü" használata javasolt, utóbbiak már Magyarországon is beszerezhetők.

Az Infostart korábban beszámolt a június 15-től szeptember 14-ig érvényes tarifákról, amelyekről itt olvashat.

Nyitókép: Varga György

Kapcsolódó hang

Autópályán Horvátországba
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018