eur:
394.4
usd:
370.17
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kisiklott egy olajszállító tehervonat Iowában

Kisiklott egy kőolajat szállító tehervonat az Egyesült Államokban. Senki sem sérült meg, de több tartálykocsi megrongálódott, és félő, hogy szennyeződik az ivóvíz a baleset környékén.

A 33 tartálykocsiból álló szerelvény Kanadából indult útnak és Iowa államban érte a baleset Doon városától délre olyan területen, melyen áradások vannak. A vízbe kerülő olaj emiatt eljuthat az esőktől megduzzadt Little Rock folyóba.

A helyszíni felvételeken jól látszik, hogy a vagonok keresztbe fordulva, egymás hegyén hátán fekszenek a vasúti töltés mindkét oldalán, és körülöttük áll a víz.

A helyszínen nagy erőkkel dolgoznak a szennyeződés megfékezésén, legalább 30 különleges járművel vonultak ki. A balesethez legközelebbi településen, a nyolc kilométerre lévő, Rock Valley nevű kisvárosban elővigyázatosságból lezárták az ivóvízrendszert.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×