eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

A francia rendőrség 323 embert állított elő az Eb kezdete óta

A francia rendőrség 323 embert állított elő országszerte a labdarúgó Európa-bajnokság kezdete óta erőszakos cselekményekért - közölte csütörtökön a francia belügyminisztérium.

Őrizetben vannak közülük 196-an, nyolcat letöltendő, hármat felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek - derül ki a tárca közleményéből.

Huszonnégy külföldi állampolgárt kiutasítottak az országból, közülük húszan oroszok.

Kedden 43 orosz szurkolót vettek őrizetbe a Marseille-től 170 kilométerre található Mandelieu-la-Napoule településen, mert azt feltételezik róluk, hogy részt vettek a hét végi marseille-i incidensekben. Három embernek bíróság elé kell állnia közülük, húszat pedig elengedtek a rendőrök.

További négy szurkoló - három orosz és egy ukrán állampolgár - ellen is folyamatban van kiutasítási eljárás. Valamennyiüket kedden, Lille-ben vették őrizetbe, ha a lille-i ügyészség nem küldi bíróság elé őket, akkor kitoloncolás vár rájuk.

Az Anglia-Oroszország mérkőzés előtt és után Marseille-ben történt erőszakos összecsapások után a hatóságok az ország északi részében megerősítették a rendőri biztosítást, ahol a két válogatott szerdán és csütörtökön játszotta-játssza újabb meccseit. A környéken mintegy négyezer rendőr és csendőr teljesít szolgálatot, a mérkőzéseket megelőző napon 18 órától a meccs másnapjáig tilos a város üzleteiben az alkoholtartalmú italok értékesítése.

Az oroszok szerdán Lille-ben a szlovák válogatottal mérkőztek meg, az onnan harminc kilométerre található Lensban pedig csütörtök este az angol és a walesi válogatott csap össze. Jóllehet a rendőrség csütörtökre virradóra könnygázt vetett be Lille-ben mintegy kétszáz randalírozó brit állampolgár ellen, akik közül 36-ot őrizetbe is vettek. A francia rendőrség tájékoztatása szerint az újabb incidens nem hasonlítható a Marseille-ben történt romboláshoz.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×