eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin

Különleges bíróság vizsgálja Hágában a koszovói háborús bűnöket

Különleges törvényszéket hoznak létre Hágában azoknak a feltételezett háborús bűnöknek a kivizsgálására, amelyeket a Koszovó Szerbiától való elszakadásához vezető konfliktusban a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) tagjai követtek el etnikai kisebbségek és politikai ellenfeleik ellen - közölte pénteken a holland kormány.

A bíróság a koszovói jog alapján vizsgálja ki az 1999-2000 időszakban történteket.

A holland kabinet közleményében azt írta, hogy az UCK-tagok ellen tanúskodók fenyegetve érezhetnék magukat, ha a pereket nem külföldön folytatnák le. Koszovóban sokan szabadságharcosoknak tartják a szervezet tagjait.

Az UCK tettei máig vitatottak. Egyebek mellett azzal is meggyanúsították a csoportot, hogy szervkereskedelmi hálózatot hozott létre, s ennek keretében szerbeket és albánokat csonkított és gyilkolt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×