eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin

Felfüggesztették hivatásából a homoszexualitását bevalló lengyel papot

Felfüggesztette papi hivatásának gyakorlása alól az illetéskes lengyel püspök Krzysztof Charamsát, miután a korábban a Szentszéknél dolgozó lengyel pap közvetlenül a családról szóló szinódus kezdetén tüntetően bejelentette, hogy meleg - közölte szerdán a KAI lengyel katolikus hírügynökség.

A 43 éves, jelenleg Spanyolországban élő Charamsát már az október elején megtartott római sajtókonferencia után kizárták a vatikáni Hittani Kongregáció soraiból. A partnerével együtt tartott sajtóértekezleten Charamsa bejelentette, hogy meleg, és homofóbiával vádolta a Vatikánt.

A felfüggesztett pap az észak-lengyelországi Gdyniából származik. A területileg illetékes püspök azzal indokolta a felfüggesztésről szóló döntést, hogy ez "az egyházi tanítással ellentétes követelmények előtti védelmet" szolgálja. Charamsa ugyanis a szexuális kisebbségekhez való viszonyulás átértékelésére hívta fel a katolikus egyházat, és a lengyel sajtó által idézett nyilatkozata szerint házasodni készül partnerével. Ezzel megszegi az érvényes kánonjogi előírásokat.

A Gosc Niedzielny lengyel katolikus hetilap úgy értesült, Charamsa nem ért egyet felfüggesztésével, de anyagi nehézségekre hivatkozva nem hajlandó Lengyelországba utazni, hogy püspökével tisztázza helyzetét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×