Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lövöldözés egy chicagói parkban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tüzet nyitott a járókelőkre egy ismeretlen személy csütörtök éjjel egy chicagói parkban, helyi lapértesülések szerint a lövöldözésben tizenketten megsebesültek, s köztük van egy hároméves gyerek, aki válságos állapotban van.

Három másik sebesültnek is válságos az állapota. Tíz felnőttet és a gyermeket mentők szállították kórházba, a tizenkettedik sebesült saját gépkocsijával ment orvoshoz. Szemtanúk szerint a gyereket fejlövés érte - írja a Chicago Tribune című napilap.

A lövöldözés az amerikai város délnyugati, Back of the Yards nevű kerületében történt egy park kosárlabdapályáján.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy egy raszta frizurás férfi egy szürke gépkocsiból rálőtt, majd továbbhajtott a parkba, ahol folytatta az ámokfutást.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki és miért lövöldözött. Egyes hírek szerint a bűnesettel összefüggésben előállítottak egy embert, de a hatóságok ezt cáfolták.

Legalább tíz mentőautó és mintegy hatvan rendőr érkezett a lövöldözés helyszínére.

Egy közelben lakó azt mondta a Chicago Sun-Times című lapnak, hogy a környéken az elmúlt években nem voltak hasonló, lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények, itt tíz évvel ezelőtt fordult jobbra a helyzet.

A CNN hírtelevízió azonban idézett a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által a minap közzétett jelentésből, amely szerint Chicagóban tavaly 500, egy évvel korábban pedig 431 gyilkosság történt, több mint bármely más amerikai városban. A városi illetékesek az mondják, hogy az idei statisztikák már jobb képet mutatnak a város közbiztonságáról.