Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Véget értek a harcok Kabulban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tizennyolc órán át tartottak, és hétfő reggelre véget értek a véres harcok a kormányerők és a tálib lázadók között Kabulban és a környékén - közölte az afgán belügyminisztérium egyik illetékese.

"Kabulban mindenhol véget értek a harcok, és semmilyen összetűzések nincsenek már" - mondta a tisztviselő, s hozzátette, hogy a nap folyamán közölnek részleteket a történtekről.

Kora hajnalban még olyan hírek láttak napvilágot, hogy puskaropogás és robbanások hallatszanak a parlament közelében egy belvárosi épületnél, ahol egy szélsőséges fegyveres sáncolta el magát. Egy rendőrségi szóvivő szerint a kormányerők a reggeli órákban behatoltak az épületbe, és leszámoltak vele is.

A kormányerők és a tálibok összetűzései tizennyolc órán át tartottak. A lázadók vasárnap dél körül összehangolt támadást hajtottak végre az afgán főváros legalább hét pontján egy NATO-támaszpont, a parlament és több diplomáciai épület, valamint az ország három keleti városában egy-egy létesítmény ellen. A lázadók rakétagránátokkal, géppisztolyokkal támadtak, és voltak közöttük öngyilkos merénylők is. Vasárnap este, kilenc órával az első támadás után még folytak a harcok a fővárosban.

Az afgán belügyminisztérium vasárnap esti közlése szerint a merényletekben 19 lázadó vesztette életét, beleértve az öngyilkos merénylőket. Emellett 14 rendőr és 9 polgári személy sebesült meg.