eur:
393.17
usd:
367.11
bux:
67030.11
2024. április 26. péntek Ervin

Üzemzavar a volgodonszki atomerőműben, nem nőtt a radioaktivitás

A volgodonszki atomerőműben, Oroszország déli részén kisebb technikai hiba miatt vasárnap működésbe lépett a reaktor védelmi rendszere - közölte az erőmű illetékese, hangsúlyozva, hogy nincs szó balesetről, sem pedig vészleállásról.

"Ha baleset történik, a reaktor teljesen leáll. A jelen helyzetben a reaktor teljesítményét egyharmadával csökkentettük" - magyarázta a nyilatkozó. Az Interfax orosz hírügynökség szerint a gőzvezeték hibásodott meg. A háttér radioaktivitás nem növekedett meg.

A volgodonszki atomerőművet 2001-ben helyezték üzembe, és két reaktora van. A 2009-ben elkészült második blokkot azonban még nem kapcsolták az elektromos hálózathoz.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×