eur:
393.17
usd:
367.11
bux:
67030.11
2024. április 26. péntek Ervin

Nyugodt volt a szilveszter, mert csak 372 autót gyújtottak fel

Franciaországban 372 gépkocsit gyújtotta fel szilveszter éjszakáján. Bár a szám nagynak tűnik, érdekesség, hogy mégis alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt. A rendőrség nyugodtnak jellemezte az ünnepet keddi beszámolójában.

Franciaországban 372 gépkocsi bánta a szilveszteri ünneplést, ugyanist ennyi gépjárművet gyújtottak fel az utcákon. A sajátos ünneplés, azaz az autók felgyújtása viszonylag gyakori Franciaországban, a külvárosokban égő járművek látványa a 2005-ös zavargások jelképévé vált: ekkor feldühödött fiatalok több ezer kocsit pusztítottak el ily módon.

Az év utolsó napján, más éjszakákkal összehasonlítva szokás szerint több a gyújtogatás. Párizs térségében 144, máshol 228 gépkocsi esett áldozatul kedd reggelig. Előzőleg a rendőrség is felkészült, és több helyen megtiltották benzin árusítását kannákban.

Az éjszaka viszonylag nyugodt volt, kiemelkedő incidens nem történt, s kevés közvetlen összecsapás volt vandálok és a rendfenntartó erők között - mondta a rendőrség szóvivője.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×