eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin

Elbukott a venezuelai államfő reformterve

Venezuelában kis többséggel ugyan, de elutasították a Hugo Chavez államfő által kezdeményezett szocialista államreformot. A Nemzeti Választási Tanács közlése szerint az alkotmánymódosítást a szavazók 49,3 százaléka támogatta és 50,7 százaléka ellenezte.

Rendkívül szoros eredményt hozott Venezuelában a Hugo Chavez államfő által kezdeményezett népszavazás. A Nemzet Választási Tanács bejelentette: az elképzeléseket a szavazáson megjelentek 50,7 százaléka ellenezte, míg 49,3 százaléka támogatta.

A vereséget Hugo Chavez elnök is elismerte. Az államfő az elnöki palotában tartott sajtótájékoztatón "a politikai feszültség elkerülésének" szándékával indokolta a vereség elismerését.

Hugo Chávez elnök terve alapján egyebek mellett lehetővé vált volna, hogy az államfő élete végéig hatalmon maradjon, jogkörei bővüljenek, valamint, hogy szocialista gazdasági modellt valósítsanak meg Venezuelában.

Az ellenzék a kampányban azzal érvelt, hogy az elnök diktatúrát akar létrehozni, míg Hugo Chávez azt hangoztatta: több hatalmat akar adni a nép kezébe.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×