eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin

A kormányfő félelmei: "A terroristák bárhol, bármikor lecsaphatnak"

Hamarosan bejelenti a brit miniszterelnök, hogy milyen biztonsági tervek készülnek a közterületek, valamint forgalmas épületek és csomópontok védelmére, miután két vizsgálat is foglalkozott a kérdéssel. Gordon Brown már figyelmeztetett: a terroristák bárhol lecsaphatnak.

A terroristák bárhol és bárhonnan támadást intézhetnek a szigetországban - közölte a brit kormányfő.

Gordon Brown a The Sun című brit bulvárlapban kifejtette: a terroristák újabb és újabb eszközöket alkalmaznak, hogy embereket öljenek, ezért újabb módszerekkel kell felvenni a harcot velük, hogy szavatolni lehessen a biztonságot.

A brit miniszterelnök azt követően beszélt erről, hogy megkapott két jelentést, amelyek az ország biztonságának mértékét elemezték.

A brit kormány nemzetbiztonsági szakminisztere, Lord Alan West készítette el azt a jelentést, amelyben azt elemzi, miként lehetne erősíteni a sok embert vonzó területek és épületek, például a sportesemények, a bevásárlóközpontok, továbbá a tömegközlekedési eszközök és csomópontok védelmét. A brit királyi haditengerészet volt főparancsnokát a nyáron meghiúsított glasgow-i és londoni merényletek után bízták meg a vizsgálat elkészítésével.

A jelentésben a tárcavezető megnevezi azokat a területeket, amelyek esetében mindenképp fokozni kell a védelmi szintet. A biztonsági intézkedések ugyanakkor nem zavarhatják meg az emberek mindennapi életét.

Lord West felhívja a figyelmet, hogy az új épületek tervezésénél a terrorellenes sajátosságokat is figyelembe kell venni.

A jelentést annak nemzetbiztonsági jelentősége miatt teljes egészében nem hozzák nyilvánosságra, de a legfontosabb megállapításokat szerdán ismertetik Nagy-Britanniában.

Egy másik kormánytanulmány azt vizsgálta, szigorítani kell-e, és ha igen, milyen módszerekkel Nagy-Britannia határvédelmét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×