eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az Erste új bankfiókja Újbudán 2017. október 11-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Örömhírt közölt az Erste

Jelentősen, 44,6 százalékkal, 4,178 milliárd euróra emelkedett az Erste Csoport működési eredménye az idei első kilenc hónapban az egy évvel korábbi 2,889 milliárd euróról.

A működési bevétel 25,2 százalékkal, 7852,8 millió euróra emelkedett. A nettó kamatbevétel 23,7 százalékkal, 5422,3 millió euróra nőtt, leginkább Ausztriában, az emelkedő piaci kamatszint, valamint a hitelezés bővülése nyomán. A nettó díj- és jutalékbevétel 5,9 százalékkal, 1937,6 millió euróra emelkedett, szinte minden elsődleges piacon növekedés volt tapasztalható, különösen a pénzforgalmi szolgáltatásoknál, de a vagyonkezelés területén is - áll az Erste bank hétfői közleményében.

Az elsődleges tier 1-es alaptőkeráta (CET1) 14,2 százalékról 14,5 százalékra nőtt.

Az elemzői várakozások szerint az Erste Csoport elsődleges piacai elkerülik a recessziót az idén, és reál-GDP növekedést érnek el. Az inflációs nyomás várhatóan mérséklődik, miután 2022-ben kétszámjegyű szintet ért el a rendkívül magas energiaárak miatt. A továbbra is erős munkaerőpiac támogatja a gazdasági teljesítmény növekedését az Erste Csoport összes piacán. A folyó fizetési mérlegek, amelyek tavaly jelentősen romlottak az elszabaduló energiaárak következtében, idén várhatóan javulnak az energiapiacokon bekövetkezett fordulatnak köszönhetően. Az államháztartási egyenlegek hasonló konszolidációja várható a 2022-es jelentős költségvetési hiányokat követően. A GDP-arányos államadósság az Erste Csoport összes piacán az előrejelzések szerint nagyjából stabil lesz, és így lényegesen az eurózóna átlaga alatt marad - összegezte működési környezetét az Erste.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×