eur:
392.83
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
San Francisco, CA, USA - Feb 9, 2020: American microblogging and social networking service company Twitters Headquarters in San Francisco, California, in the evening.
Nyitókép: hapabapa/Getty Images

Beperelte a Twitter Elon Muskot

A felek nem tudnak megegyezni abban, melyikük szegte meg a felvásárlási megállapodást.

A technológiai iparág egyik legérdekesebbnek ígérkező pereskedése veszi kezdetét, miután a Twitter bejelentette, nem hagyja annyiban, hogy Elon Musk kihátrált az áprilisban kötött felvásárlási megállapodásból. A Twitter még hétfőn közölte, hogy pert indít a felvásárlásától visszalépő Elon Musk amerikai milliárdos ellen, és ehhez azt az ügyvédi irodát fogadta fel, amely tanácsadóként működött közre Musknak a Tesla tőzsdei kivezetésére tett kezdeményezésében. Kedden be is adta a keresetet – írja a The Washington Post cikke alapján a hvg.hu.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pénteken jelentette be, hogy eláll a felvásárlásra tett 44 milliárd dolláros ajánlatától azzal az indokkal, hogy a Twitter nem adott kielégítő tájékoztatást a platformon lévő hamis fiókokról.

A felek áprilisi megállapodásuk aláírásakor egymilliárd dolláros elállási díjat helyeztek kilátásba ilyen esetre.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×