INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

mobilalkalmazás

applikáció

középiskolás

pénzügy

öko

pénziránytű alapítvány

hergár eszter

Igenis, a pénzhez érteni menő – új applikáció a Z-generációnak

Igenis, a pénzhez érteni menő – új applikáció a Z-generációnak

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

A középiskolás korosztály számára dolgozott ki öko- és pénzügyi tudatosságot fejlesztő mobilalkalmazást a Pénziránytű Alapítvány. Az alkalmazás a diákok napi rutinjából kiindulva ad pénztárca- és egyben környezetkímélő ötleteket – mondta az InfoRádiónak az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Pénziránytű Alapítvány ingyenes, bárki számára elérhető mobilapplikációja a fenntartható szemléletet és a tudatos pénzügyi magatartást ötvözi. A fejezetek idolozása alapján elsősorban a Z-generáció számára ajánlott az alkalmazás, ugyanakkor a középiskolai tanárokra is gondoltak, mintegy – a tavaszi fenntarthatósági témahetek és a pénzhét során – az oktatók munkáját segítve a gyermekek oktatásában – mondta az InfoRádiónak Hergár Eszter.

A Zöldiránytű mobilapplikáció valamennyi online áruházból letölthető, mely révén a felhasználók azonnali pénztárcakímélő ötleteket kaphatnak, de külön fejezet foglalkozik a pénzügyi csapdákkal. Tartalmaz tippelős játékokat, továbbá egy pénzügyi és egy fenntarthatósági kisokost is, ahogyan a Pénziránytű Alapítvány pályázati felhívásai is megjelennek. Az alkalmazás kidolgozása során egy átlagos középiskolás rutinjából indultak ki a készítők, ehhez illeszkedően magában foglal napra, évre és egy évtizedre lebontott tanácsokat is.

Az applikáció fő üzenete, hogy zöldnek lenni trendi és pénzhez érteni, igenis, menő

– tette hozzá az alapítvány kuratóriumi elnöke – miután a felméréseik azt mutatták, hogy a Z-generáció nyitott a zöld személet iránt, és egyre több diák ismeri föl, hogy az életének szerves részét kell képeznie, hogy a pénzügyi dolgaiban is tudatos legyen.

A gyakorlatiasság jegyében a Zöldiránytű alkalmazással olyan tanácsokat kívánnak adni, amiket a napi életben tudnak hasznosítani a középiskolások. Szó van szórakozásról, sportolásról, játékról és bevásárlásról, hulladékhasznosításról, illetve javaslatokat adnak családi utazásokkal, önkéntes diákmunkával, a jogosítvány megszerzésével, vagy akár a továbbtanulással kapcsolatban is. Olyan tanácsokkal, amik ötvözik a fenntartható személelet és a tudatos pénzügyi magartást.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Új applikáció a Z-generációnak
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018