Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hihetetlen trükkök a Balatonnál: így fosztják ki a nyaralókat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Idén szinte mindenhol megugrottak az árak, ugyanakkor vannak helyek, ahol bizonyos dolgokért kevesebbet kell fizetni, mint tavaly – derül ki az Azénpénzem.hu körképéből.

A nyaralóknak mindenképpen érdemes körülnézni a helyi vendéglátó egységek között, mert viszonylag szűk területen is óriásiak lehetnek az árkülönbségek.

Az egyik siófoki strandbüfében a 2015-ös szezonban még 150 forintos palacsinta tavaly 160, az idén pedig „akciósan” 170 forintba kerül. Itt nem működik az a sztereotípia, hogy a parton minden drágább, a tótól sokkal messzebb levő kis üzletben ugyanis 250 forint alatt nincs palacsinta. A legegyszerűbb lángosért ott a tavalyi 450 helyett 550 forintot kérnek el, a parton viszont ez 600 forint - írta példaként a portál.

Vannak stagnáló árak, sőt egy akciós hely is

Az ezüstparti szállodasornál egy igényes kialakítású, igazán kellemes helyen változatlanul 380 forintért kapható a soproni korsó. Odébb pedig (tulajdonképpen az Ezüstpart „főutcájában”) egészen új jelenségre bukkantak. Egy étterem saját területén elkülönítve kialakított egy „Büfé” területet, ahol balatoni viszonylatban szinte fillérekért árul. Nem egy helyen egyébként a normál árakhoz képest is engedményeket találtak az előző évekhez képest.

Az arányaiban történő áremelkedésben a „rekorder” egy kis északi strandon a palacsinta, ami 120 forint helyett 180 forintba kerül, ami 50 százalékos drágulás. Ugyanitt a hamburgerért a két évvel ezelőtti 450 forint helyett 600 forintot kérnek, az ár tehát harmadával emelkedett.