eur:
392.39
usd:
365.58
bux:
66811.15
2024. április 26. péntek Ervin

Megújult a Róbert Károly Magánkórház

Nemcsak tere és piaci lehetősége van a magán-egészségügyi szolgáltatóknak Magyarországon, hanem nyereségessé is lehet válni megfelelő üzemméret felett - mondta a Róbert Károly Magánkórház tulajdonosa azután, hogy befejezték a kórház teljes körű felújítását. Lantos Csaba hozzátette: folyamatos igénynövekedést látnak.

Az elmúlt két év során, 2014-2015-ben 4000 négyzetmétert érintő felújítás zajlott le a Róbert Károly Magánkórházban, az elmúlt 8 évben összesen 1 milliárd forint beruházást hajtottak végre az egészségügyi intézményben - mondta Lantos Csaba, a magánkórház többségi tulajdonosa a kórház pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiemelte: a Telki Kórház Kft. 1200 négyzetméteres rendelőintézetének tavalyi megvásárlásával - amely már Róbert Rendelő néven működik -, a Róbert Kórház a legkomplexebb egészségügyi szolgáltatást nyújtó magyarországi magán-egészségügyi intézmény lett.

Tavaly a két intézmény együttes árbevétele megközelítette az 1,6 milliárd forintot, ez évre is 15 százalékos bővülést terveznek.

Lantos Csaba kifejtette: az elmúlt nyolc év alatt 100 ezer beteget láttak el, 20 ezer műtétet végeztek orvosaik, 2000 lombikprogramot hajtottak végre és 4500 kisbaba született a magánkórházban.

Rámutatott: számításaik szerint a 8 év alatt együttesen 4 milliárd forintot takarítottak meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP-nek), vagyis ekkora értékű szolgáltatást végeztek el az OEP helyett. Közölte: 55 kórházi ágyat tartanak fenn jelenleg, 160 orvossal dolgoznak, emellett 100 egészségügyi dolgozót alkalmaznak.

Kiemelte: maga a magánkórház 2015-ben 1,3 milliárd forintos árbevételt ért el, már nyereségesen működnek, tavaly 50 millió forint nyereséget mutattak ki.

Lantos Gabriella, a magánkórház operatív igazgatója elmondta: a felújított meddőségi központon és szülészeti osztályon, valamint az új műtőblokkokon kívül 3 csillagos hotel színvonalú, 1-2 ágyas, fürdőszobás, klimatizált szobákkal, családias szülőszobákkal, és személyes menedzserek által megszervezett kezelési tervekkel várják a pácienseiket.

Kiemelte: a 2016-os stratégiai terveik szerint tovább bővül a szolgáltatási paletta gasztroenterológiai, kardiológiai, gyermek-járóbeteg és esztétikai helyreállító sebészeti részleggel.

Lantos Gabriella hangsúlyozta: a magán-egészségügyi szolgáltatókhoz forduló betegek elvárásai sokat változtak az elmúlt időszakban. Egészségügyi ellátásukat ma már egy teljes körű szolgáltatást nyújtó rendszerben, valamint az otthonuk komfortját biztosító környezetben képzelik el - fűzte hozzá.

Lantos Gabriella szólt arról is: a Róbert Kórház és a Szinapszis Kft. 2015 májusában készített közvélemény-kutatásának eredményei egyértelműen rávilágítottak a privát betegek legfontosabb igényeire. Ezek között kiemelt helyen áll, hogy ne kelljen várakozniuk a rendelőben, otthonos környezetben fogadják őket, egyénre szabott bánásmódban részesüljenek, az állapotukkal kapcsolatban megfelelő információt kapjanak, valamint a szolgáltatásokért ne kelljen hálapénzt fizetniük.

A beruházáshoz a CIB Bank a jegybank növekedési hitelprogram keretében nyújtott hitelt, ezenkívül a felújítással párhuzamosan az orvosi eszközök korszerűsítésére lízingmegoldásokat kínált a pénzintézet.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×