eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin

A Sberbank nerm vonul ki Magyarországról

A Sberbank visszautasította, hogy kivonulna Magyarországról - olvasható a Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági napilapban kedden.

"Továbbra is jelen vagyunk a nehezebb piaci feltételeket kínáló üzleti környezetben" - közölte írásos nyilatkozatban a Sberbank bécsi székhelyű európai központja.

A cikk szerzője szerint Magyarországon néhány éve a banki szektor nagy nyomás alá került, nemcsak a gyenge gazdasági fejlődés, hanem a magyar kormány által kiszabott különböző adók miatt is. A szerző emlékeztet: legutóbb a magyar állam a Bayerische Landesbank veszteséges leányvállalatát, a Magyar Külkereskedelmi Bankot vásárolta meg és a Sberbank is veszteséggel működik Magyarországon.

A legnagyobb orosz bank vezetője szombaton jelentette ki, hogy a Sberbank ukrán és magyar leánycége nehézségekkel küszködik. A Sberbank két éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely tavaly november 1-jétől Sberbank Magyarország Zrt. néven működik. A Sberbank a piaci tőkeértéke alapján Európa harmadik legnagyobb hitelintézete mintegy 70 milliárd dollárral a HSBC (170 milliárd dollár) és a Santander (80 milliárd dollár) után. A Sberbank nettó profitja 252,6 milliárd rubel (6,8 milliárd dollár) volt az augusztus végével záródott nyolc hónapban, ami 0,5 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×