Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Augusztustól piros-fehér-zöld színben száll a Sólyom?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyelőre csak a nagyra törő tervekről hallani az újonnan induló magyar légitársaság, a Sólyom Airlines kapcsán, konkrétumokról keveset - mondta a Napi Gazdaság főmunkatársa. Diószegi József szerint hosszú folyamat egy ilyen céget, illetve üzletet felépíteni, így bizonytalannak tűnik a nyár végi indulás.

Diószegi József, a Napi Gazdaság főmunkatársa szerint a korábbi tervekhez képest annyival biztosabb ez a cég, hogy már vannak bírósági adatok arról, hogy létezik. A szombati Magyar Nemzetben megjelent cikk szerint nem a diszkont légtársaságokkal, hanem a prémium kategóriában akar versenyezni a Sólyom Airlines. Diószegi József hozzátette, hogy a fapadosok piaca már telített, ezért az új cégnek azt a rést kell megtalálnia, ahol van helye.

Kérdés, hogy a hagyományos prémiumszolgáltatást nyújtó légitársaságra szükség van-e. A Napi Gazdaság főmunkatársa megállapította, hogy az utazási szokások átalakulóban vannak, és már az üzletemberek is a diszkont légitársaságokat választják. Az InfoRádiónak adott interjúban azt mondta, nem látja valószínűségét annak, hogy a Sólyom Airlines egy év múlva eléri az összeomlott Malév hárommilliós utasforgalmát.

A cég augusztusban kezdené meg a működését. Diósszegi József szerint egyáltalán nem biztos, hogy ennyi idő elég arra, hogy uralják a piacot. Hozzáfűzte, hogy a marketing tevékenységük sem aktív, pedig másfél hónap van hátra az indulásig.

A sajtóinformációk szerint a cég mögött "közel-keleti kisebbségi befektetők" állnak. A Napi Gazdaság főmunkatársa furcsának találta, hogy Malév eltűnése után miért nem jelentkeztek ezek a befektetők, és hozzátette, hogy túl hosszú idő telt el azóta, hogy ilyen gyorsan új piacot építsenek a régire.

Hanganyag: Panulin Ildikó