eur:
388.53
usd:
361.49
bux:
68937.46
2024. május 8. szerda Mihály

Stabil az ország finanszírozása 2011 végéig - állítják az OTP szakértői

Az OTP szakértőinek számításai szerint az ország finanszírozása az IMF/EU hitelcsomag eddig fel nem vett része nélkül is biztosított 2011 végéig - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes a bankcsoport csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: az OTP-nél úgy ítélik meg, hogy a következő időszakban piaci kibocsátású államkötvényekkel, kincstárjegyekkel biztosítható Magyarország finanszírozása. Az OTP-nél erre az évre 0,4 százalékos, jövőre 3,1 százalékos gazdasági bővülést várnak.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Mégis kinek van igaza a magyar, román, bolgár fejlettségi vitában?

Mégis kinek van igaza a magyar, román, bolgár fejlettségi vitában?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy milyen mutatók alapján érdemes egy ország fejlettségét és az abban élők életszínvonalát meghatározni. Ennek az ad aktualitást, hogy az Eurostat szerint Magyarországon a második legalacsonyabb a háztartások fogyasztása, csak Bulgária áll mögöttünk és a román bérek is megelőzték a magyart váráslóerő-paritáson. Vendégünk volt Becsey Zsolt, az Unicredit Bank vezető elemzője. Az adás második részében azt jártuk körbe, hogy miért stagnálnak - illetve bizonyos esetekben miért növekednek -a lakáshitelkamatok. Erről Palkó Istvánt, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×