Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A megelőzésre és a gyors reagálásra koncentrál idén az APEH

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A megelőzésre és a gyors reagálásra fordít kiemelt figyelmet az adóhatóság 2010-ben - mondta el az APEH elnök-helyettese. Varga Lászlóné az ellenőrzések kiemelt területeiként említette a papír- és nyomdaipart, valamint az őrző-védő szolgáltatások területén működő alvállalkozói láncolatokat és a termékbemutatókon keresztül bonyolódó kereskedelmet.

Az előző évhez hasonlóan változatlanul a megelőzésre, az adókerülő magatartásokra való minél gyorsabb reagálásra, a célirányos kockázatkezelésre, a feketegazdaság elleni fellépés határozott folytatására és az ellenőrzésék törvényességére helyezi az APEH a hangsúlyt - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva az adóhivatal elnök-helyettese.

Varga Lászlóné hozzátette: 2010-ben különösen az áfavizsgálatok terén figyelnek az ellenőrzéseknél. Ide tartoznak a határokon átnyúló körbeszámlázásos ügyletek, az értékesítési láncolatok felderítése, a számítástechnikai eszköz-, a mobiltelefon- és a gépjármű-kereskedelem, az irodai segédanyagok kereskedelme, valamint a gabonakereskedelem és szállítmányozás.

Az iparágak közül kiemelte a papír- és nyomdaipart, az őrző-védő szolgáltatásokat, a termékbemutatón keresztül bonyolódó kereskedelem, a hitelközvetítést - az adóhivatal idén elsősorban ezekre a területekre fog koncentrálni.

Hanganyag: Kaputa Júlia