eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin

Kevesen vennének új autót

A GfK Hungária felmérése szerint csökkent az új autó vásárlását tervező háztartások száma. Karner Miklós szakújságíró az InfoRádiónak azt mondta: leginkább a kis- és középkategóriás autók keresletében valószínű a visszaesés.

A GfK Hungária felmérése szerint míg 2000-ben még a megkérdezettek 15 százaléka válaszolta, hogy a következő 1-2 évben vásárlást tervez, addig most ez az arány 11 százalék.

Leginkább a kis- és a középkategóriás autók keresletében valószínű visszaesés a gazdasági megszorítások miatt - mondta az InfoRádiónak Karner Miklós, az Autó2 magazin újságírója. Ez idén 5-6, jövőre 10-15 százalékos lehet.

A magyarok drágább autót vesznek, mint azt megengedhetnék

Hozzátette: "magyar betegség", hogy az emberek drágább autót vesznek, mint amit megengedhetnének maguknak.

A szakíró megjegyezte, hogy nagyon csábító, hogy szinte önerő nélkül is el lehet vinni az autót, a havi törlesztőrészlet pedig önmagában kicsinek tűnik.

Karner Miklós szerint ez a megalapozatlan kereslet felpumpálta a piaci eladási adatokat.

A háztartások közel felének van autója

A GfK felméréséből az is kiderül, hogy ma a magyar háztartások 44 százaléka rendelkezik személygépkocsival, ez alig több az öt évvel ezelőtt mért 43 százaléknál.

Az autóval rendelkező magyar háztartások 87 százaléka csak egy kocsival rendelkezik, a Magyarországon forgalomban lévő gépkocsik 83 százaléka benzin-, 13 százalékuk pedig dízelüzemű.

A hibridhajtású gépkocsik aránya egy százalék körüli, a tisztán gázüzeműeké pedig ennél is alacsonyabb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×