eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Ellenőrzik a "hideg munkahelyeket"

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tart a közeljövőben, hogy a munkáltatók betartják-e a "hideg munkahelyekre" vonatkozó munkavédelmi rendelkezéseket.

Kovács Márta, a Pest megyei ÁNTSZ osztályvezetője közölte: ellenőrizni fogják, hogy a munkáltató biztosítja-e a megfelelő védőitalt, védőruházatot, valamint azt, hogy a munkavállaló meleg, fűtött helyiségben tölthesse az óránként járó 5-10 perces pihenőidejét.

A szakember hozzátette: védőitalnak az 50 Celsius fok hőmérsékletű tea számít, és a rendelet értelmében egyéni védőöltözetet kell biztosítani a dolgozóknak.

Az osztályvezető elmondta: hideg munkahelynek minősül az, amelyik a munkaidő felében, szabadban a plusz négy fokot, zárt térben a plusz tíz fokot nem éri el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×