eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Most már csak hó jöhet

Már ami a csapadékot illeti. Borús, felhős idő lesz a hét második felében.

Európa felett egy nyugat-kelet irányban elterülő anticiklon található, amely Angliától Lengyelországon át egészen Oroszországig elnyúlik, de a tágabb térségének időjárására is hatással van. Az általa érintett területen masszív rétegfelhőzet alakult ki, és több helyen párás a levegő. A Földközi-tenger felett örvénylő mediterrán ciklon csapadékzónája elsősorban Olaszországot és a Balkán-félsziget nyugati felét érinti, de Ausztriában, sőt még Magyarország délnyugati részein is kiadós csapadék hullott. Az említett magasnyomású zónától északra is mozgalmasabb az idő, frontok vonulnak, amelyek időszakos felhősödést, és csapadékot okoznak.

A Kárpát-medencéről levonul a mediterrán ciklon felhő- és csapadékzónája, és az északra lévő anticiklon peremén egyre hidegebb levegő szivárog fölénk.

Az ország nagy részén tovább csökken a felhőzet, majd elsősorban a Dunántúlon, illetve a déli, délkeleti megyékben alacsony szintű rétegfelhőzet, helyenként köd képződik. Napközben a réteges felhőzet terjeszkedik, de legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb térségében (beleértve a fővárost is) hosszabb időre kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a borult részeken lehet hószállingózás, szitálás, a ködös részeken esetleg ónos szitálás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és –4 fok között alakul, de a szélcsendes, derült fagyzugos részeken hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között valószínű.

Kuntár Roland meteorológus a videóban elmondja, hogy marad a felhős, borult idő, kevés csapadékra van kilátás, az is hó formájában hullhat leginkább.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×