eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Facebook, WhatsApp és Instagram alkalmazás (b-j) egy okostelefon kijelzőjén Belgrádban 2021. október 4-én. Néhány perccel 18 óra előtt világszerte leállt a Facebook valamennyi szolgáltatása, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp, valószínűleg szerverhiba miatt. A Mark Zuckerberg irányította közösségi oldal és platformjai a több órás leállást követően október 4-én éjfél előtt nem sokkal újraindultak.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Így törölheti a telefonszámát és e-mail-címét a Facebook adatbázisából

Idén májustól érhető el ez a szolgáltatás, de meglehetősen jól elrejtették.

A Facebook eddig még nem tett bejelentést arról az adattörlő eszközről, amellyel az olykor a felhasználó tudta nélkül felkerült telefonszám és e-mail cím törölhető – írja a hvg.hu.

A Facebook-fiókkkal rendelkezők telefonszáma is akár meglehet az immár Meta névre hallgató vállalatnál, még akkor is, ha nem adta meg. Ha a felhasználó egyik ismerőse megosztotta címjegyzékét, ott lehet az egyébként meg sem adott telefonszám és e-mail-cím is.

Az Insider portál azt írja, a Facebook egy eszközével ellenőrizni, sőt törölni is lehet ezeket az információkat, ha valóban benne vannak az adatbázisban. Az eszközre mutatkozó hivatkozás a Súgóközpont tájékoztatási cikkében található, ahonnan pár lépésben elérhető:

  • először be kell lépni a Tájékoztatás azok számára, akik nem használják a Meta termékeit című cikkbe,
  • le kell görgetni a Hogyan gyakorolhatják a Nem felhasználók az érintettként őket illető jogokat? bekezdéshez,
  • a bekezdés végén található linkre kell kattintani,
  • megjelenik a Milyen típusú elérhetőségedre szeretnéd, hogy rákeressen az oldal? kérdés,
  • majd meg lehet adni a mobil- vagy a vezetékes telefonszámot.

Az utolsó lépésnél azt is megadhatjuk, hogy Facebookon, Messengeren vagy Instagramon keressen a rendszer. A keresés előtt egy megerősítő telefonszámot kapunk a megadott számra. Ha ezt megadjuk, kiderül, benne van-e a szám az adatbázisban. Ha igen, akkor a Facebook felajánlja, hogy törli az adatbázisból, sőt le is tiltja a jövőbeli feltöltéseket. Ezután következhet az e-mail-cím ellenőriztetése, esetleges töröltetése, amelynél hasonlóan járhatunk el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 07:25
×
×
×
×