eur:
394.95
usd:
363.47
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Napernyők egy panelház erkélyein a kánikulában az újpalotai lakótelepen 2015. július 22-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Amit ma mutat az időjárás, arra idén még nem volt példa, de már látni a fordulatot

Pénteken még a hőség miatt lesz érvényben négy északkeleti megye kivételével az egész országban riasztás, lesz, ahol 36 fokig forrósodika levegő, ilyen ebben az évben még nem volt. Vasárnapra azonban alaposan megváltozik a helyzet.

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A hajnali 13-20 fok közötti hőmérséklet után napközben rendkívül meleg lesz, 30 és 35 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton az egész országra figyelmeztetést adtak ki, nyugaton a zivatar és az erős szél miatt, az ország középső részén ehhez még a kánikula is hozzáadódik, az északi, északkeleti tájakon zivatar és szél lesz a jellemző.

Szombaton délután, este azután elkezdődik a változás, amely igazán vasárnap érezteti a hatását. Szombaton a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, több helyen alakul ki zápor, zivatar, éjszaka tartósabb is eshet. Vasárnapra lesz, ahol tíz foknál is többet zuhan a hőmérséklet a szombati csúcsértékekhez képest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×